Tisk

Albedo

Albedo není surovina ke kuchyňskému zpracování. S tímto názvem se však můžeme setkat v popisech citrusových plodů nebo v receptech, kde se však pojednává pouze o nutnosti a způsobu jeho odstranění. Jedná se o bílou část pod slupkou citronů, pomerančů, grapefruitů a jiných citrusů, která má většinou mírně až silně nahořklou chuť a z větší části se proto z plodů odstraňuje. Žádné využití při přípravě jakýchkoliv pokrmů nemá.


Další pojmy slovníku:

  • Roquefort

    Francouzský sýr Roquefort, u nás zvaný Rokfór, je plísňový sýr vyráběný výhradně z ovčího mléka což je pro Roquefort dáno dokonce zákonem z roku...

  • Pšeničná mouka hrubá

     Tato mouka se mele z potravinářské pšenice z vnitřního zrna, kde na rozdíl od povrchu pšeničného zrna je méně bílkovin, které tvoří lepek....

  • Fondue

    Je to švýcarské tradiční jídlo, které se vařilo již v 18. století. Název je odvozen z francouzštiny, kde znamená "tavený" a jídlo fondue...

  • Bazalka

    Bazalka je jednoletá rostlina původem z Indie. Její aromatické listy mají příjemnou vůni a používá se jako kořenící bylinka. Čerstvé listy se vůní...

  • Kachna

    Kachna má o něco tmavší a tučnější maso než kuře. Stejně jako kuře se dnes používají v kuchyni kachny z velkochovů vykrmené na optimální váhu cca...



Nové příspěvky