Tisk

Albedo

Albedo není surovina ke kuchyňskému zpracování. S tímto názvem se však můžeme setkat v popisech citrusových plodů nebo v receptech, kde se však pojednává pouze o nutnosti a způsobu jeho odstranění. Jedná se o bílou část pod slupkou citronů, pomerančů, grapefruitů a jiných citrusů, která má většinou mírně až silně nahořklou chuť a z větší části se proto z plodů odstraňuje. Žádné využití při přípravě jakýchkoliv pokrmů nemá.


Další pojmy slovníku:

  • Kaše

    Kaše je prastaré jídlo, jehož původ asi není možné vystopovat a dnes i těžko určíme, kolik druhů kaší se kdy vařilo. Dlouhou dobu byly základem...

  • Čekanka salátová

    Čekanka salátová pochází z Evropy a západní Asie. Z této čekanky se využívají vybělené listové puky, které slouží jako pochoutková zelenina pro...

  • Marinování

    Marinováním nazýváme máčení potravin v tekutině s kořením, někdy i se zeleninou. Účelem je nabytí větší křehkosti a výraznější chuti. Marinuje se...

  • Rýže

    Rýže se pěstuje od dávných dob na Dálném Východě, především v Číně, ale postupně se její pěstování rozšířilo do dalších vhodných oblastí. Rýže je...

  • Topinambur

    Topinambur se ve větší míře pěstoval pro krmné účely. K vaření v kuchyni pak slouží hlízy bílé odrůdy topinamburu s bělavou nebo načervenalou...



Nové příspěvky