Tisk

Anglická slanina

Anglická slanina je speciální uzený masný výrobek, oblíbený především v anglosaských zemích, kde se plátky slaniny opékají dokřupava. Vyrábí se převážně z vepřového bůčku, výjimečně z krkovičky nebo z kýty. Nasolené maso se následně dostatečně udí tak, aby kůže byla zbarvena až dočerna. Svou chutí, která je výraznější než u slaniny a poněkud libovější strukturou se u nás používá někdy i jako náhrada uzeného masa. Kromě toho ji lze používat jako obyčejnou slaninu k protýkání masa, jako přídavek při pečení nebo dušení masa nebo zeleninových pokrmů. Oblíbená je i do masových pomazánek. 


Další pojmy slovníku:

  • Whisky

    Whisky je převzatý název ze skotské angličtiny "whisky" nebo z irské angličtiny "whiskey" označující nápoj destilovaný z...

  • Casserole

    Nejedná se o název pokrmu, ale o název z francouzštiny. Používá se pro skleněný, keramický nebo ocelový hluboký velký hrnec, mísu nebo pekáč, ve...

  • Čerstvé droždí

    Droždí je v podstatě kultura živých kvasinek lisovaných s hladkou moukou, proto také i další název kvasnice. Čerstvým droždím se kypří těsta na...

  • Cukr Demerara

    Je to nerafinovaný, granulovaný hnědý cukr vyrobený z extraktu cukrové třtiny, Pochází z kolonie kolonie Demerara v Guayaně, po níž je pojmenován,...

  • Vepřová kýta

    Vepřová kýta je část masa ze zadní nohy. Jedná se o méně tučnou svalovinu bez kostí. Má trochu delší vlákna, takže se krájí při porcování vždy přes...

Recepty s "Anglická slanina":

  • Krůtí roláda

    Krůtí prsa rozřízneme tak,aby nám vznikl plát.Mírně naklepeme,osolíme a opepříme.Anglickou slaninu nakrájíme na velice malé kostičky a opečeme...

  • Kuře na kyselém zelí

    Stehna omyjeme,osušíme osolíme a posypeme mletou paprikou.Kyselé zelí dáme do pekáčku,na ně dáme anglickou slaninu a stehna.Dáme do trouby a pečeme...

  • Brambory s Hermelínem a šunkou

    Očištěnou brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky (košťály odložíme k jinému použití) a krátce je spaříme v osolené vodě. Syrové brambory...

  • Zapékané patisony s uzeným masem

    Cibuli nakrájíme na kolečka, patison oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky, uzené maso nakrájíme na kostičky, rajčata na kostky. Nakrájenou...

  • Kořeněné brambůrky

    Malé nové brambory rozkrájíme na dílky. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme na kroužky, česnek nasekáme na kousky. Přidáme na kostičky nebo...



Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...