Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg masa z plecka
- 6 stroužků česneku
- 2 cibule
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžíce kari
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 4 lžíce oleje
- 2 dl bílého jogurtu
- masový vývar.
Postup receptu
- Maso nakrájíme na větší kostky
- Očištěný česnek a cibuli semeleme na masovém mlýnku nebo velmi nadrobno nasekáme
- Přidáme zázvor, drcený kmín, sladkou a pálivou papriku a důkladně promícháme
- Takto připravenou směs smícháme s kostkami masa a necháme krátce odležet v chladničce
- Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ve woku na rozehřátém oleji
- Přidáme odleželé maso a za stálého míchání osmažíme
- Podlijeme rozšlehaným jogurtem a trochou vývaru a přikryté dusíme doměkka
- Příloha: dušená rýže nebo asijské nudle