Grilované maso v marinádě

Grilované maso v marinádě
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • 1 menší mladé jehňátko
  • Čerstvý tymián
  • česnek asi 10 paliček
  • 6 piv
  • sůl
  • půl kila snainky na plátky
  • med
  • pepř

Postup receptu

  1. Musíme mít necky nebo nějakou vaničku do které budme dávat jehňátko, které už máme vyvrhlé a stáhlé z kúže
  2. Nachystáme si marinádu a to tak, že smícháme vše dohromady a naložíme do něj jehně a to musíme něčím zatěžket, ať kleží na dně
  3. Každé 3 hodiny otáčíme a máme naložené asi 24 až 36 hodin
  4. Než se začně grilovat musíme jej ještě zabalit na dvě hodiny do alobalu, aby se na rozpáleném grilu masíčko zahřálo, pak teprve grilujeme na plno bez alobalu
  5. Mezitím potíráme zbylou marinádkou
  6. Doba grilování je zhruba 5 hodin

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X