Co je/jsou Bezé

Bezé je druh dezertu vyrobený ze šlehaných bílků a cukru. Jedná se tedy o u nás dobře známé pěnové těsto a z něho vyráběné zákusky nebo cukroví. Obojí je dost sladké, k pečení se tvaruje zdobícím sáčkem a vžil se obecný název pusinky, který se používá v místních jazycích i v zahraničí. Receptů je řada, často s různými přísadami, ale většina z nich se omezuje na podíl bílků a cukru a k tomu ještě na způsob předem připraveného cukru. Nejčastěji se dává moučkový cukr ochucený vanilkou pro vůni, ale pevnější pusinky jsou vyráběné z předem připraveného cukrového sirupu. Bezé neboli pusinky se podávají samostatně, ale často slouží jako korpus pro plnění ušlehanou šlehačkou nebo jemnými krémy. Příkladem může být pěnový dort Pavlova nebo známé laskonky.