Luxusní bezé dort se šlehačkovou náplní

Luxusní bezé dort se šlehačkovou náplní
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 6 bílků
  • 1/4 l šlehačky
  • 30 dkg cukru krupice
  • 1 sáček ztužovače
  • drobné ovoce (maliny, jahody)

Postup receptu

  1. Bílky šleháme do zbělení, pak po částech přidáváme větší polovinu cukru a ušleháme na tuhý sníh
  2. Zbývající část cukru už do sněhu jen lehce obracením vmícháme
  3. Na papír na pečení si vyznačíme kruhy (nejméně 3) a papírem vyložíme plech
  4. Na označené kruhy rozetřeme sníh, plech vložíme do pootevřené trouby vyhřáté asi na 130 °C, po zapečení teplotu snížíme a pláty sušíme asi 1 hodinu
  5. Ještě teplé sloupneme z papíru
  6. Vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem, naplníme ji do sáčku s ozdobnou špičkou a část nastříkáme na první plát
  7. Posypeme drobným ovocem, přikryjeme druhým plátem, opět na ni nastříkáme část šlehačky, poklademe ovocem a přikryjeme třetím plátem
  8. Povrch dortu ozdobíme šlehačkou a ovocem
  9. Necháme krátce v chladu odležet a opatrně krájíme
Zajímá vás, jak dopadly kávovary Philips v naší recenzi? Mrkněte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X