Recepty: Bezmasá jídla

Bezmasá jídla Zelenina je pro nás velmi důležitá z toho důvodu, že v sobě obsahuje hodně vody a je pro nás nejdůležitějším zdrojem zásaditých nerostných solí a tj. Draslíku, sodíku a železa, ale i jiných potřebných vítamínů.se zeleniny se dá dělat jak teplá tak i studená kuchyně. Za studena je zelenina více zdravá a má v sobě více vítamínu, proto se doporučuje zeleninu upravovat spíše v páře než dusit ve vodě. Má-li zelenina dobře vypadat a chutnat, musí podržet vůni, chuť a barvu.Tyto vlastnosti ji zůstanou tehdy, když ji dobře upravujeme. Denně by jsme měli sníst 200 až 250 g zeleniny . Hodně se používá zelenina i jako doplněk hlavního jídla krásně ozdobí jídlo a dodá mu krásnější a zajímavější vzhled. Proto by jsme neměli zeleninu dlouho tepelně upravovat a rychle ji zkonzumovat.







Položek: 496, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Bezmasá jídla:
  • Dukátové buchtičky
    Dukátové buchtičky Jedním ze sladkých jídel, kterým pohrdne jen velmi málo strávníků, jsou dukátové buchtičky. Jde o pokrm oblíbený především mezi dětmi, ale rádi si jej dají i do..
  • Houby s omáčkou
    Houby s omáčkou Kromě houbové smaženice a hub smažených jsou houby vynikající i s omáčkami. Dají se samozřejmě přidat do různých masových omáček, nejlepší jsou v roštěné nebo s..
  • Sladká jídla s meruňkami
    Sladká jídla s meruňkami Meruňky patří mezi ovoce s vynikající chutí. Výborné jsou jak pro pojídání v syrovém stavu, tak pro využití v kuchyni. Kromě širokého využití v pečených i nepeč..


Nové příspěvky