Recepty: Bezmasá jídla

Bezmasá jídla Zelenina je pro nás velmi důležitá z toho důvodu, že v sobě obsahuje hodně vody a je pro nás nejdůležitějším zdrojem zásaditých nerostných solí a tj. Draslíku, sodíku a železa, ale i jiných potřebných vítamínů.se zeleniny se dá dělat jak teplá tak i studená kuchyně. Za studena je zelenina více zdravá a má v sobě více vítamínu, proto se doporučuje zeleninu upravovat spíše v páře než dusit ve vodě. Má-li zelenina dobře vypadat a chutnat, musí podržet vůni, chuť a barvu.Tyto vlastnosti ji zůstanou tehdy, když ji dobře upravujeme. Denně by jsme měli sníst 200 až 250 g zeleniny . Hodně se používá zelenina i jako doplněk hlavního jídla krásně ozdobí jídlo a dodá mu krásnější a zajímavější vzhled. Proto by jsme neměli zeleninu dlouho tepelně upravovat a rychle ji zkonzumovat.







Položek: 496, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Bezmasá jídla:
  • Variace z brokolice
    Variace z brokolice Na pultech obchodů se již několik týdnů objevuje dovážená brokolice v poměrně příznivé cenové relaci. Z brokolice, která je květáku nejen podobná, ale je s ním ..
  • Ražniči k nedělnímu obědu
    Ražniči k nedělnímu obědu Ražniči je velmi variabilní jídlo, které se hodí k obědu v kterýkoliv den, ale především pak k nedělnímu obědu, kdy chceme udělat něco trochu nevšedního. Použív..
  • Zapékané cukety
    Zapékané cukety Před zhruba dvěmi až třemi desítkami let byly u nás cukety novinkou, což se sice zdá dostatečně dlouho, ale oproti jiným zeleninám je to doba velmi krátká. Získ..


Nové příspěvky