Recepty: Bezmasá jídla

Bezmasá jídla Zelenina je pro nás velmi důležitá z toho důvodu, že v sobě obsahuje hodně vody a je pro nás nejdůležitějším zdrojem zásaditých nerostných solí a tj. Draslíku, sodíku a železa, ale i jiných potřebných vítamínů.se zeleniny se dá dělat jak teplá tak i studená kuchyně. Za studena je zelenina více zdravá a má v sobě více vítamínu, proto se doporučuje zeleninu upravovat spíše v páře než dusit ve vodě. Má-li zelenina dobře vypadat a chutnat, musí podržet vůni, chuť a barvu.Tyto vlastnosti ji zůstanou tehdy, když ji dobře upravujeme. Denně by jsme měli sníst 200 až 250 g zeleniny . Hodně se používá zelenina i jako doplněk hlavního jídla krásně ozdobí jídlo a dodá mu krásnější a zajímavější vzhled. Proto by jsme neměli zeleninu dlouho tepelně upravovat a rychle ji zkonzumovat.







Položek: 496, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Bezmasá jídla:
  • Pochoutky z nových brambor
    Pochoutky z nových brambor Tak jako každé jaro, objevují se postupně na trhu nové brambory z letošní sklizně. Cena je sice většinou poněkud vyšší, ale zase je z nich určitě menší množství..
  • Rizoto
    Rizoto Rizoto připravené doma z rýže a dalších ingrediencí je jídlem, které je jednak poměrně rychle připravené, jednak je lehké a dobře stravitelné a současně je i ch..
  • Pórek
    Pór, který patří mezi cibulovité rostliny, je jemnější chuti než cibule a česnek a v naší kuchyni patří mezi lahůdkové zeleniny. Kromě vysokého procenta vitamin..


Nové příspěvky