Bílý chléb

Bílý chléb
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 60 dkg hladké mouky
  • 400 ml vody
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 2 lžičky drceného kmínu

Postup receptu

  1. Do formy nalijeme vodu, vsypeme mouku, do jednoho rohu sůl, do druhého kmín
  2. Uprostřed mouky uděláme důlek, nasypeme droždí, cukr, důlek zahrneme moukou
  3. Pečeme na základní program
Komentáře
  1. Zdravím,chléb jsem dělala podle receptu,vůbec nenakynul a těsto bylo řídké.Konečný efekt mokré těsto a a velké díry.Kde jsem udělala chybu? Těsto se hnětlo 30 minut. Není to vada pekárny? Děkuji za radu

  2. Chleba:

    3 hrnky(0.25) hladké mouky
    1.5 hrnku vody
    5g sušené droždí
    drcený nebo mletý kmín
    2lžičky soli
    vše se zamíchá a nechá kynout 6-8 hodin pod utěrkou,pak to vyndáš na pracovní desku,posypeš trochou mouky a uděláš něco jako na štrůdl placku,tu pak dáváš rohy k sobě a udělš takovej bochánek,otočíš uděláš příb.nožem křížek, vkládáš do vyhřáte skleněné zapékací mísy nebo pekáčku a oboje musí mít pokličku,přikreješ to a necháš to 30minut péct v vyhřáté troubě na 230st,pak sundáš pokličku a 10-15minut necháš udělt kurku,když zaděláváš těsto,tak tam můžeš dát lněný semínka,slunečnici
    takhle to dělám já a je to mňamka a nepotřebuji pekárnu 😉

  3. Zkoušela jsem péct v troubě,výsledek:kdykoli přijedou vnoučata a to je cca 2-3krát týdně,chtějí tento bílý chléb,třeba jen s máslem a vnučka (5let)samotný.Prostě VÝBORNÝ

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X