Ingredience
- 60 dkg hladké mouky
- 400 ml vody
- lžička soli
- lžička cukru
- 1 balíček sušeného droždí
- 2 lžičky drceného kmínu
Postup receptu
- Do formy nalijeme vodu, vsypeme mouku, do jednoho rohu sůl, do druhého kmín
- Uprostřed mouky uděláme důlek, nasypeme droždí, cukr, důlek zahrneme moukou
- Pečeme na základní program
Zdravím,chléb jsem dělala podle receptu,vůbec nenakynul a těsto bylo řídké.Konečný efekt mokré těsto a a velké díry.Kde jsem udělala chybu? Těsto se hnětlo 30 minut. Není to vada pekárny? Děkuji za radu
Chléb byl výborný.Problém bude asi v pekárně
Chleba:
3 hrnky(0.25) hladké mouky
1.5 hrnku vody
5g sušené droždí
drcený nebo mletý kmín
2lžičky soli
vše se zamíchá a nechá kynout 6-8 hodin pod utěrkou,pak to vyndáš na pracovní desku,posypeš trochou mouky a uděláš něco jako na štrůdl placku,tu pak dáváš rohy k sobě a udělš takovej bochánek,otočíš uděláš příb.nožem křížek, vkládáš do vyhřáte skleněné zapékací mísy nebo pekáčku a oboje musí mít pokličku,přikreješ to a necháš to 30minut péct v vyhřáté troubě na 230st,pak sundáš pokličku a 10-15minut necháš udělt kurku,když zaděláváš těsto,tak tam můžeš dát lněný semínka,slunečnici
takhle to dělám já a je to mňamka a nepotřebuji pekárnu 😉
Zkoušela jsem péct v troubě,výsledek:kdykoli přijedou vnoučata a to je cca 2-3krát týdně,chtějí tento bílý chléb,třeba jen s máslem a vnučka (5let)samotný.Prostě VÝBORNÝ