Tisk

Boršč

Boršč je velmi známý druh polévky z červené řepy, který se připisuje především ruské kuchyni. Tato polévka je ale oblíbená i na Ukrajině a v dalších okolních zemích a vaří se v různých variantách. Základem boršče je vývar z masa a kostí. Další nezbytné suroviny jsou maso a směs zeleniny. Maso může být hovězí, vepřové, popřípadě jiné, včetně uzeniny. Ze zeleniny se kromě červené řepy používá zelí, mrkev, cibule a někdy i brambory. Zeleniny musí být hodně, aby byla polévka hustá. Polévka se dochucuje octem a cukrem do navinulé chuti. Při podávání se do talíře boršče přidává zakysaná smetana.


Další pojmy slovníku:

  • Ciabatta (italský chléb)

    Jedná se o italský bílý chléb vyráběný z pšeničné mouky a kvasnic. Jeho recept byl vyvinut sice až v roce 1982, ale rychle se stal populární v...

  • Kuskus

    Jedná se o velmi drobné kulaté granule, které jsou vytvarovány ze speciální mouky semolina a potom jsou obaleny v hladké pšeničné mouce. Tradiční...

  • Cizrnová mouka

    Cizrna je luštěnina velmi podobná hrachu, odtud také její lidový název římský hrách a její používání jako luštěniny. Pěstování cizrny je však...

  • Treska obecná

    Treska je poměrně rozšířená mořská ryba. Existuje v několika druzích, ale nejrozšířenější je treska obecná. Jedná se o rybu, která dosahuje délky...

  • Saturejka

    Saturejka je jednoletá bylina používaná jako domácí koření..Příjemně voní a má palčivou kořenitou chuť. Právě pro svoji chuť a vůni se sušené i...



Nové příspěvky