Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 750 g vepřových jater
- 1 lžíce majoránky
- 150 g anglické slaniny
- 150 g strouhanky
- 80 g sádla
- sůl
Postup receptu
- Vepřová játra nakrájíme na plátky, mírně naklepeme na jedné straně posypeme majoránkou.
- Po obou stranách obalíme ve strouhance a opékáme pomalu po obou stranách v horkém oleji současně s plátky slaniny
- Opečené plátky osolíme,přelijeme výpekem a oszdobíme opečenou slaninou
- Jako přílohu doporučuji smažené hranolky opečené brambory, rýži, chléb
Ja tyto jatra delam a jsou super. Vrele doporucuji!
Vše jak píšete v receptu jen tam zkuste kuchařky přidat 4 lžíce rajčatového protlaku a trošku chilly je to delikatesa s opékanými brambory.
S tím rajčatovým protlakem je to skvělá kombinace a variace děkuji, manžel játra zbožńuje na jekýkoliv způsob:)