Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
Těsto:
- 6 polévkových lžic polohrubé mouky
- 6 vajec
- 6 lžic moučkového cukru
Náplň:
- 3 vanilkové pudinky
- 1 l mléka
- 7 lžic moučkového cukru
- jahody nebo broskve
- 1 zakysaná smetana
- kousek másla (asi plátek)
Poleva:
- 15 dkg másla
- 2 dcl moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce Solamylu
- nakonec postrouhat čokoládovou tatrankou
Postup receptu
- Musíme nejprve žloutky s cukrem vyšlehat šlehačem, a pak postupně přidávat mouku a nakonec pomalu bílkový sníh
- Polejeme plech těstem a pečeme při 180 °C asi 15 až 20 minut podle trouby, jak peče
- Piškot musíme nechat zchladnout
- Mezitím připravíme náplň – uvaříme z 1 litru mléka pudink (hodně hustý) a do něj dáme rozpustit máslo
- Do chladnějšího pudinku přidáme ještě zakysanou smetanu a promícháme
- Potíráme piškot náplní a vkládáme na něj i ovoce
- Necháme ztuhnout v lednici
- Nakonec poléváme čokoládovou polevou a sypeme nastrouhanou tatranku
Diky moc. Tento recept už par dni shanim a až nyní jsem na něj narazila .Neměla jsem poznačené všechny suroniny. Ještě jednou diky a přeji Vám mnoho uspěchu a krásný den. Marcela
Prosím o upřesnění, co je to zákyska( zakysaná smetana??)
Díky . Irena
Zákysla je zakysaná smetana a buchta je skvělá, už ot opravily na receptu, tak mrkněte:)
V receptu na Boží řezy je uvedeno dvě lžíce solamylu,prosím Vás ,kde se přidává,protože v postupu na pečení to není uvedeno.
Děkuji
Do polevy