Domácí bramboráky

Domácí bramboráky
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 1.5 až 2 kg brambor
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • majoránka
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • tuk

Postup receptu

  1. Nastrouháme syrové brambory, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, 2 celá vejce a hladkou mouku
  2. Vše pořádně promícháme
  3. Na pánvi rozpálíme tuk nebo sádlo a smažíme tenké placky z obou stran do zlatova
Komentáře
  1. Jsou tam uplně stejné ingredience jen se tam přidá kysané zelí na drobno nakrájené. Zkuste je to výborné

  2. Hmm to může být dobré, ale já mám zas jiný zkušenosti a to s přidáním nějakého salámku nebo slaninky. Nám to moooc chutná, kdo je masák bude určitě rád.

  3. Oba nápady vypadají výborně, zkuste také naše bramboráky – vše je stejné, když ale dáte na pánev placku a roztáhnete, položte na ni plátek kuřecí šunky, na šunku nastrouhaný sýr a přidat další kousek těsto – placku uzavřít a osmahnout z druhé strany – taky mňamka =)

  4. Jéé to musí být dobré, my to dělám ezase tak že děláme bramborákové kapsy plněné hermelínem a nivou.

  5. Jo jo já to zkoušela zase s mletým masem je plnit a ot mě manžel málem urval ruce is talířem u druhé porce:)kdyžtak jsem písnu receptík, když bude zájem:)

  6. 🙂 Na stejný způsob funguje hodit placku (z bramborákového těsta) na pánev na ní půlku hermelínu a další bramborákové těsto a je z toho hermelín v bramboráku. Jinak já do těsta dávám mimo hladké mouky 2-3 lžíce strouhanky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X