Tisk

Bramborová moučka

Bramborová moučka se vyrábí ze škrobnatých brambor. V podstatě se jedná o koncentrovaný sušený škrob. Nejznámější obchodní název je Solamyl a tak je také tato moučka v některých receptech označována. Používá se hlavně k zahušťování polévek a omáček, vaří se z ní pudinky a různé druhy krémů teplých i studených. Bramborovou moučkou zkřehne každé těsto, proto se někdy používá do třených bábovkových a jim podobných těst na moučníky.


Další pojmy slovníku:

  • Kaše

    Kaše je prastaré jídlo, jehož původ asi není možné vystopovat a dnes i těžko určíme, kolik druhů kaší se kdy vařilo. Dlouhou dobu byly základem...

  • Sůl kuchyňská

    Kuchyňská sůl je kamenná sůl vyskytující se v přírodě jako nerost. Těží se v solných dolech a upravuje se pro kuchyňské použití. Její...

  • Gorgonzola

    Nejznámější italský plísňový sýr gorgonzola je spolu s rokfórem a anglickým sýrem stiltonem jeden ze tří nejkvalitnějších plísňových sýrů. Při...

  • Flambování

    Flambování je francouzský výraz pro dokončovací úpravu pokrmů, která spočívá v tom, že se polijí alkoholem a zapálí. Kromě efektu při servírování...

  • Kapr

    Kapr pochází z jihovýchodní Evropy a Asie. Kromě přirozeného výskytu ve volné přírodě se běžně chová v umělých nádržích, rybnících, jezerech a...



Nové příspěvky