Tisk

Bramborová moučka

Bramborová moučka se vyrábí ze škrobnatých brambor. V podstatě se jedná o koncentrovaný sušený škrob. Nejznámější obchodní název je Solamyl a tak je také tato moučka v některých receptech označována. Používá se hlavně k zahušťování polévek a omáček, vaří se z ní pudinky a různé druhy krémů teplých i studených. Bramborovou moučkou zkřehne každé těsto, proto se někdy používá do třených bábovkových a jim podobných těst na moučníky.


Další pojmy slovníku:

  • Cukr moučkový

    Bílý moučkový cukr se vyrábí mletím krystalového cukru najemno. Ve starších receptech se někdy uvádí jako cukr práškový. Je to jemný cukr, do...

  • Pažitka

    Pažitka je kromě kadeřavé petržele u nás nejznámějším zeleným kořením. Má se však používat především čerstvá, v syrovém stavu, neboť jedině tak si...

  • Kroupy a krupky

    Kroupy a krupky jsou obilninové výrobky získávané z loupaných ječmenných zrn. Kroupy jsou o něco větší než krupky, ale jejich použití je prakticky...

  • Glazování

    Postup, který se používá k tomu, aby se docílilo u některých potravin při pečení nebo po dokončení vlhkého a lesklého povrchu, glazury. Ke...

  • Šproty

    Šproty jsou menší rybky, podobající se malým sleďům. Jejich průměrná délka je asi 15 cm. Loví se v místě výskytu, tj. v Severním, Středozemním a...



Nové příspěvky