Tisk

Bramborové krokety

Bramborové krokety se připravují z vařených brambor a stejně jako hranolky se prodávají jako polotovar. Při domácí přípravě bramborového těsta se používají nastrouhané studené brambory předem uvařené ve slupce a pak teprve oloupané nebo rozmělněné horké brambory, vařené již oloupané. Záleží pouze na vybraném receptu. Krokety se z vypracovaného bramborového těsta tvarují nejčastěji jako kuličky, ale mohou to být i šišky, oválky a další tvary včetně tvarů vykrajovaných tvořítky. Krokety se podávají k masitým nebo zeleninovým pokrmům.
   


Další pojmy slovníku:

  • Glutaman sodný

    Je to sodná sůl přirozeně se vyskytující v kyselině glutamanové. Glutaman sodný se označuje MSG, na výrobcích má kód pro přísady do jídla E621 a...

  • Bageta

    Bageta je bílé pečivo původem z Francie. Pravé francouzské bagety, ve francouzštině baguette, jsou silně křupavé, úzké a velmi dlouhé večky a...

  • Kapr

    Kapr pochází z jihovýchodní Evropy a Asie. Kromě přirozeného výskytu ve volné přírodě se běžně chová v umělých nádržích, rybnících, jezerech a...

  • Celozrnná mouka

    V obilném zrnu je nejvíce buničiny a nerostných solí, pod slupkou se pak nachází bílkoviny, tuky a vitamíny B. Ve vnitřku zrna je pak nejvíce...

  • Sušené droždí

    Sušené droždí je dehydrovaný druh droždí, průmyslově vyráběné ve formě tak drobných krystalků, že připomínají prášek. Lze je používat stejně jako...

Recepty s "Bramborové krokety":

  • Krupicový knedlík

    Krupici nasypeme do vařícího, osoleného mléka a necháme 1/2 hodiny odpočívat. Přimícháme jedno vejce po druhém nebo jen žloutky a sníh a nakonec na...

  • Nejrychlejší a nejchutnější plněné knedlíky!!!!

    Musíme mouku, vejce, sůl a rozdrobené droždí přelít vlažnou až teplou vodou podle hustoty těsta a mixérem zaděláme na hladké nelepivé těsto....

  • Sněhové pusinky s kokosem

    Ve vodní lázni šleháme bílky s cukrem do zhoustnutí. Odstavíme a šleháme do vychladnutí. Pak přidáme strouhaný kokos. Lžičkou nebo širší špičkou...

  • Medové oříškové řezy

    Heru, rozehřátý med a celá vejce utřeme, přidáme opražené oříškya, mouku s práškem do pečiva a vše pěkně smícháme. Potom polovinu těsta natřeme na...

  • Křenová pěna

    Máslo utřeme s taveným sýrem a nastrouhaným křenem. Osolíme podle chuti a přidáme dohusta ušlehanou šlehačku. Podáváme samostatně se slanými krekry...



Nové příspěvky