Tisk

Bramborové krokety

Bramborové krokety se připravují z vařených brambor a stejně jako hranolky se prodávají jako polotovar. Při domácí přípravě bramborového těsta se používají nastrouhané studené brambory předem uvařené ve slupce a pak teprve oloupané nebo rozmělněné horké brambory, vařené již oloupané. Záleží pouze na vybraném receptu. Krokety se z vypracovaného bramborového těsta tvarují nejčastěji jako kuličky, ale mohou to být i šišky, oválky a další tvary včetně tvarů vykrajovaných tvořítky. Krokety se podávají k masitým nebo zeleninovým pokrmům.
   


Další pojmy slovníku:

  • Artyčok

    Užitkovou částí vytrvalé rostliny podobné bodláku jsou květní úbory. Je původem ze Severní Afriky, nyní je však pěstována i v Evropě jako zimní...

  • Špenát

    Špenát je listová zelenina vyšlechtěná z planých druhů. K přímé spotřebě se doporučuje především pro svůj obsah provitamínu A, velké množství...

  • Ricotta

    Ricotta je italský sýr vyráběný z ovčího mléka jako regionální sýr nebo ze syrovátky kravského mléka. Protože při jeho výrobě již většinou...

  • Odvar z bylin

    Jak z názvu vyplývá, odvar se získává vařením. Používá se především v případě připravování nápojů z tvrdých částí bylin, jako jsou kořeny nebo kůra...

  • Flambování

    Flambování je francouzský výraz pro dokončovací úpravu pokrmů, která spočívá v tom, že se polijí alkoholem a zapálí. Kromě efektu při servírování...

Recepty s "Bramborové krokety":

  • Husí nebo kachní stehna v sladkém zelí

    Stehno dusíme na cibuli a sádle. Když změkne, přidáme zelí, pokmínované a posolené, a kousek cukru. Nakonec poprášíme moukou a zalijeme octem...

  • Višňová bábovka

    Utřeme cukr se žloutky, přidáme kysanou smetanu a pomalu přisypáváme mouku. Višně vypeckujeme, nadrobno nakrájíme, posypeme skořicí a smícháme s...

  • Ovocný salát s hroznovým vínem

    Jablka a hrušky oloupeme, rozkrájíme na tenké plátky a krátce povaříme v trošce vody s cukrem. Odstavíme a přidáme opláchnuté bobule vína, na tenké...

  • Drůbeží masová pomazánka

    Maso velmi jemně pokrájíme a smícháme s kečupem a hořčicí. Osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a některé z pikantních koření a...

  • Pomazánka ze zavináčů

    Ryby zbavíme kůže a společně s cibulí umeleme nebo velmi nadrobno nakrájíme. Osolíme, opepříme, vmícháme máslo a dobře promícháme. Mažeme na plátky...



Nové příspěvky