Bramborový guláš

Bramborový guláš
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla nebo 5 dkg slaniny
  • 4 cibule
  • mletá sladká paprika
  • 1,5 l vývaru (i z masoxu)
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • špetka chilli koření
  • 1 kelímek kysané smetany.

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme na tuku
  2. Pak do ní přidáme mletou sladkou sladkou papriku, necháme ji zpěnit a podlijeme vývarem
  3. Vložíme oloupané syrové brambory nakrájené na kostky
  4. Osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme na špičku nože chilli koření a vaříme, až jsou brambory poloměkké
  5. Na zahuštění nastrouháme 2 syrové brambory, které přidáme do omáčky a necháme vše dovařit
  6. Nakonec dochutíme a přilijeme zakysanou smetanu, kterou už nevaříme
  7. Příloha: pečivo, chléb

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X