Luxusní brambory s masem dušené ve vlastní šťávě

Luxusní brambory s masem dušené ve vlastní šťávě
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 20 g tuku
  • 50 g tuku, nejlépe sádla
  • 250 g salámu nebo uzeného masa
  • zelená petržel nebo pažitka
  • asi 10 g soli

Postup receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka
  2. Vrstvu vložíme do vymaštěného rendlíku, posypeme ji sekaným masem, poklademe kousky tuku a zasypeme rozsekanou pažitkou
  3. Takto pokračujeme, až nahoru přijdou brambory pokropené tukem
  4. Nádobu zakryjeme dobře přiléhající poklicí a brambory dusíme na mírném ohni do měkka
Komentáře
  1. Já dělám něco podobného a dávám tam ještě porek na kolečka a můžu Vám říct, že to máme kolikrát i místo oběda nebo večeře je to výborné a lehce stravitelné a maso nemusí být každý den ne:)))))

  2. Mě tam chcybí maso jsme masáci, takže jsme to zkusila s uzeným a nebo ještě se slaninkou a je to taky dobré manm.

  3. Dortíky jsou u nás oblíbené a nejraději máme politý čokoládou a posypaný kokosem.
    Je lehký, neni tak sladký a tučný jako klasické dorty:)

  4. Tvarohové buchty halvně milují naše děti a to jsou už dospělé a naši vnuci, ale receptů na tuto pochotku neni nikdy dost:)

  5. Tvarohovou buchtu vždycky doladím nějakým ovocem, třeba meruňky, broskve a nebo jahůdky ty ten tvarohový dezert hezky zvláční a eni tak moc suchý.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X