Recepty: Brambory

Brambory Brambory jsou tou neužívanější potravinou vůbec. Zasluhují si naší pozornost nejen pro svou cenu, ale i pro všestranou použitelnost. Dá se s nimi dělat cokoli. Brambory jsou důležitým zdrojem škrobu, který k životu potřebujeme. Jeho obsah v bramborách je asi 20%. Proto nás dobře zasití a mají dobrý vliv na svalovou a růstovou energii. Brambory mají také hodnotný obsah zásaditých nerostných látek, zejména draslíku. Jako každá potravina rostlinného původu obsahují brambory málo bílkovin a jsou téměř bez tuku. Nám hospodyňkám dávají brambory neskutečné možnosti úprav pokrmů, polévek, příkrmy, samostatná jídla i pro moučníky a pečivo.







Položek: 114, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Brambory:
  • Pochoutky z nových brambor
    Pochoutky z nových brambor Tak jako každé jaro, objevují se postupně na trhu nové brambory z letošní sklizně. Cena je sice většinou poněkud vyšší, ale zase je z nich určitě menší množství..
  • Vylepšený bramborák
    Vylepšený bramborák Bramboráky nejsou v české kuchyni žádnou novinkou, patří mezi základ starších českých receptů. Najdeme je sice pod různými názvy v jednotlivých krajích, ale vžd..
  • Sýrové brambory
    Sýrové brambory    Brambory se velmi dobře zapékají a proto se také vytvářejí různé kombinace zapékaných brambor s masem nebo uzeninou. Ale brambory jsou velmi dobré také se sýrem..


Nové příspěvky