Recepty: Brambory

Brambory Brambory jsou tou neužívanější potravinou vůbec. Zasluhují si naší pozornost nejen pro svou cenu, ale i pro všestranou použitelnost. Dá se s nimi dělat cokoli. Brambory jsou důležitým zdrojem škrobu, který k životu potřebujeme. Jeho obsah v bramborách je asi 20%. Proto nás dobře zasití a mají dobrý vliv na svalovou a růstovou energii. Brambory mají také hodnotný obsah zásaditých nerostných látek, zejména draslíku. Jako každá potravina rostlinného původu obsahují brambory málo bílkovin a jsou téměř bez tuku. Nám hospodyňkám dávají brambory neskutečné možnosti úprav pokrmů, polévek, příkrmy, samostatná jídla i pro moučníky a pečivo.







Položek: 114, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Brambory:
  • Zapékané brambory
    Zapékané brambory Francouzské brambory, zapečená bramborová směs, bramborový nákyp nebo zapečená bramborová kaše, to jsou nejčastější jídla připravená z oloupaných a předem ve sl..
  • Plněné brambory
    Plněné brambory Plnit se dá ledacos a vynalézavější kuchařky této možnosti v kuchyni hojně využívají. Nádivky a náplně tak oživují svými kombinacemi surovin a chutí masová jídl..
  • Bramborová kaše trochu jinak
    Bramborová kaše trochu jinak Bramborová kaše je oblíbenou přílohou. Podává se k smaženým nebo pečeným masům, k dušeným masům s přírodní šťávou i k pokrmům z ryb. Nechybí ani u zeleninových ..


Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...