Recepty: Brambory

Brambory Brambory jsou tou neužívanější potravinou vůbec. Zasluhují si naší pozornost nejen pro svou cenu, ale i pro všestranou použitelnost. Dá se s nimi dělat cokoli. Brambory jsou důležitým zdrojem škrobu, který k životu potřebujeme. Jeho obsah v bramborách je asi 20%. Proto nás dobře zasití a mají dobrý vliv na svalovou a růstovou energii. Brambory mají také hodnotný obsah zásaditých nerostných látek, zejména draslíku. Jako každá potravina rostlinného původu obsahují brambory málo bílkovin a jsou téměř bez tuku. Nám hospodyňkám dávají brambory neskutečné možnosti úprav pokrmů, polévek, příkrmy, samostatná jídla i pro moučníky a pečivo.







Položek: 114, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Brambory:
  • Vylepšený bramborák
    Vylepšený bramborák Bramboráky nejsou v české kuchyni žádnou novinkou, patří mezi základ starších českých receptů. Najdeme je sice pod různými názvy v jednotlivých krajích, ale vžd..
  • Bramborové placky
    Bramborové placky Bramborové placky mohou na podzim a v blížící se zimě alespoň částečně obměnit jídelníček, ať už je podáváme samostatně nebo jako přílohu. Sice jim můžeme říkat..
  • Bramborová kaše trochu jinak
    Bramborová kaše trochu jinak Bramborová kaše je oblíbenou přílohou. Podává se k smaženým nebo pečeným masům, k dušeným masům s přírodní šťávou i k pokrmům z ryb. Nechybí ani u zeleninových ..


Nové příspěvky