Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Yzop lékařský

    Yzop je vytrvalá teplomilná rostlina, která se někdy využívá jako léčivka, ale své použití má i v kuchyni. Používají se čerstvé nebo sušené lístky,...

  • Bambusové výhonky

    Velmi mladé bambusové výhonky, které právě vyrazily ze země, se používají jako zelenina k masům, rybám i vejcím především v indonéské kuchyni. Tam...

  • Parmská šunka

    Parmská šunka je syrová šunka vynikající kvality, která se pod názvem prosciutto crudo konzervuje v Langhiranu u Parmy v Itálii. Význam názvu...

  • Kedlubna

    Kedlubna je zeleninou, která patří do zelných odrůd. Ve starších receptech je někdy pojmenována jako brukev, což je původní název plané nešlechtěné...

  • Vepřová hlava

    Vepřová hlava se prodává částečně očištěná a bez mozečku. Jde o speciální masovou část z vepře používanou při domácím vaření jen výjimečně. Vařená...

Recepty s "Brojler":

  • Bílkový chlebíček

    Nejprve musíme ušlehat z bílků sníh a potom zlehka vmícháme tuk, mouku a cukr a vše pomalinku promícháme.Nakonec přidáme nasekané ořechy, rozinky...

  • Karbenátky smažené

    Rozkrájenou slaninu rozškvaříme přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova. Maso umeleme, přidáme namočenou v mléce a...

  • Zázvorová polévka s rýží

    Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zázvor. Přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme...

  • Ořechová bábovka s čokoládou

    Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme z nich tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a změklým tukem do pěny. Pak po lžících přidáváme tvaroh, mléko a...

  • Kávové roličky

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po částech přidáváme krupicový cukr. Pak do něj lehce vmícháme mleté ořechy a mouku prosátou se škrobovou...



Nové příspěvky
  • Re: A co ta cestina ???
    Okurek i cibula nebo cibul je bežné nářeční stejně jako kobzol, kobzole erteple, zemák - přiznám...
  • Re: kava
    Caro je dobre :) S mlekem vyborna kombinace, doporucuju!
  • bila kava
    Ja teda znam ceskou bilou kavu, ktera je delana z kavoviny (bez kofeinu), ne kavy :) Napr. dobre...
  • konečně jsem zase štastný
    Objevil jsem tento recept na knedlíky, povedly se napoprvé a chutnaly. Vždycky jsem si vzal do...
  • My raději čokoladu :-)
    krása a vypadá to jednoduše :-) asi to zkusím i když my doma raději mlsáme čokoládové velikonoční...