Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Šlehačka

    Šlehačka je velmi tučná smetana. Obsah tuku by měl činit alespoň 33%. Tato smetana svůj název odvozuje od toho, že je možné ji vychlazenou vyšlehat...

  • Krekry (Cracker)

    Krekr je druh drobných, tenkých a plochých sušenek vyrobených z mouky bez přidání kvasnic. Do těsta se přidává sůl a celá řada dochucujících přísad...

  • Kurkuma

    Koření kanárkově až šafránově žluté barvy, pocházející z jihovýchodní Asie. Získává se z oddenků zázvorovité rostliny kurkumy. Kurkuma nepatří mezi...

  • Tortilla

    V překladu ze španělštiny tento název znamená "malý dort". Podle historických nálezů byly první tortilly pečeny z kukuřice již 10 000 let...

  • Křen

    Křen patří mezi doplňkové zeleniny, které pouze ochucují různé pokrmy. U křenu se využívá kořene, který má ostrou až štiplavou chuť a pronikavou...

Recepty s "Brojler":

  • Smažené šišky ze slepice

    Uvařené a obrané maso umeleme nebo velmi drobně nasekáme. Vše vložíme do mísy, přidáme vejce, případně přidáme ostatní přísady (maso můžeme...

  • Smažené pikantní řízky

    Česnek utřeme se solí, pepřem a zázvorem na pastu. Kuřecí řízky omyjeme a mírně naklepeme. Pak je po obou stranách potřeme připravenou pastou a...

  • Jablkový dort jednoduchý

    Jablka oloupeme, vykrájíme a hrubě nastrouháme. V misce je smícháme s cukrem a rozšlehanými vejci a necháme 10 minut odstát. Pak přidáme rozehřátý...

  • Okurkový salát

    Okurku nejprve oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, sůl, trocha pepře, ocet a 4dcl vody a vše dobře promícháme.

  • Bezinkový likér

    Oprané kuličky bezinek zalijeme 1 litrem vody a vaříme doměkka. Pak je prolisujeme, nasypeme cukr a za stálého míchání vaříme asi 15 minut až do...



Nové příspěvky
  • kedlubnový salát
    Kedlubnový salát jsem vyzkoušela a moc nám chutnal doporučuji jej vyzkoušet.
  • Neskutečnost
    Takovou odpornost bych nesnědl.
  • ...
    Alespon si to po sobě přečíst a opravit překlepy by bylo fajn.. jinak je to skvělý i s...
  • Re: rajska
    JSI SPRÁVNĚ ZAMINDRÁKOVANÉ HOVADO, JEDNODUŠE KLASICKÝ VÝPLOD DNEŠNÍ DEMOKRACIE.
  • Re: ovesné vločky
    Já sušenky taky peču a dělám je z vloček z Lidla,jsou výborné,drobné.