Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Kdoule

    Kdoule jsou plody keře nebo stromu kvetoucího růžovými květy, proto se někdy využívá i jako okrasný strom. Jsou to kulovité až podlouhlé malvice...

  • Lilek vejčitý

    Lilek, nazývaný také baklažán, pochází pravděpodobně z Indie. Plody této teplomilné rostliny mají různý tvar a jsou nejčastěji fialové barvy, i...

  • Extra virgin olivový olej (Panenský olivový olej)

    Olivový olej prodávaný pod značkou Extra virgin (extra panenský) patří k nejkvalitnějším stolním olejům. Je vyráběn z prvního lisování oliv a...

  • Vanilka

    Jsou to sušené plody (lusky) z vyšlechtěné popínavé orchideje původem z Mexika. Dnes se vanilka produkuje také na Madagaskaru a v dalších...

  • Badyán

    Koření ve tvaru malých hvězdiček jsou sušené plody asijského stromu podobného magnolii. Mají červenohnědou až hnědou barvu a ostrou kořennou vůni....

Recepty s "Brojler":

  • Smažené sýrové taštičky

    Na lžíci másla osmahneme lžíci hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zředíme troškou vývaru, prošleháme, zjemníme troškou mléka nebo smetany a...

  • Papriková polévka rychlá

    V hrnci rozpustíme tuk, zasypeme jej hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku. Do hotové horké jíšky rozklepneme vejce a mícháme, až se utvoří...

  • Plněné vepřové závitky

    Plátky masa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Každý z nich potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a 3 plátky okurky. Maso zavineme,...

  • Růžičková kapusta s hlívou

    Hlívu a růžičkovou kapustu očistíme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměka. Do zapékací mísy dáme olej, zcezenou kapustu s hlívou, posypeme...

  • Bezinková šťáva

    Zralé bezinky otrháme ze stopek, přebereme a propláchneme, mírně zalijeme vodou a podusíme. Prolisujeme přes cedník, šťávu zahřejeme, vmícháme do...



Nové příspěvky
  • Re: ovesné vločky
    Já sušenky taky peču a dělám je z vloček z Lidla,jsou výborné,drobné.
  • Re: Re: amoletky s nuteklou a šlehačkou
    nám nevadí ani marmeládka, ikdyž Nutela je prostě nejlepší
  • ovesné vločky
    Ahoj, chtěla bych vyzkoušet tyhle sušenky a chci se zeptat jaké ovesné vločky tam používáte?...
  • mám problém
    Chleba si nechávám nakynout v pekárně, pak nechám ještě v ošatce, než se trouba nahřeje a pak...
  • vareni pare
    Dobry den. Prosim o nejake jednoduche recepty idealne z beznych surovin. Dekuji Hanka (hamafa...