Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Červená řepa

    Červená řepa s přízviskem salátová i další příbuzné plodiny se vyvinuly z plané rostliny Beta maritima, rostoucí na březích Středozemního moře....

  • Topinambur

    Topinambur se ve větší míře pěstoval pro krmné účely. K vaření v kuchyni pak slouží hlízy bílé odrůdy topinamburu s bělavou nebo načervenalou...

  • Špaldová mouka

     Špalda je druh pšenice, dříve při pěstování dost rozšířený, později nahrazený výnosnějšími druhy. Používá se jako běžná mouka pro pečení a...

  • Bageta

    Bageta je bílé pečivo původem z Francie. Pravé francouzské bagety, ve francouzštině baguette, jsou silně křupavé, úzké a velmi dlouhé večky a...

  • Mangold

    Mangold je listová zelenina se starším domácím názvem cvikla. Podobá se řepě, ale konzumují se z něj jen nadzemní části, dužnaté řapíky a listy,...

Recepty s "Brojler":

  • Lasagne s brokolicí

    Lasagne předvaříme v osolené vodě.Brokolici uvaříme ve slané vodě do poloměkka a rozdělíme ji na růžičky nebo nahrubo posekáme. Na vymazaný pekáček...

  • Rohlíčky

    Bílky ušleháme s cukrem dotuha a postupně přimícháme mleté mandle a vlašské ořechy. Cukrářský sáček naplníme ořechovou hmotou a stříkáme na plech...

  • Mřížkový koláč s perníkovou příchutí

    Mouku promícháme s práškem do perníku, přidáme nasekané máslo a cukr, tekutý med, vejce a mléko podle potřeby. Vypracujeme těsto. Jednu třetinu...

  • Králičí kyselá polévka nebo omáčka

    Králičí maso vložíme do osolené vody a uvaříme spolu s kořením. Jestliže nemáme vnitřnosti z králíka, můžeme přidat cca 15 dkg drůbežích jater....

  • Houbová kulajda

    Vodu s kmínem, solí a pokrájenými bramborami uvedeme do varu. Asi po 20 minutách do polévky vmícháme mouku rozmíchanou ve studené vodě, necháme...



Nové příspěvky
  • kedlubnový salát
    Kedlubnový salát jsem vyzkoušela a moc nám chutnal doporučuji jej vyzkoušet.
  • Neskutečnost
    Takovou odpornost bych nesnědl.
  • ...
    Alespon si to po sobě přečíst a opravit překlepy by bylo fajn.. jinak je to skvělý i s...
  • Re: rajska
    JSI SPRÁVNĚ ZAMINDRÁKOVANÉ HOVADO, JEDNODUŠE KLASICKÝ VÝPLOD DNEŠNÍ DEMOKRACIE.
  • Re: ovesné vločky
    Já sušenky taky peču a dělám je z vloček z Lidla,jsou výborné,drobné.