Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Široké nudle

    Široké nudle jsou těstoviny vyrobené nejčastěji z pšeničné mouky, ale může to být i jiný druh mouky, například celozrnná nebo pohanková. Široké...

  • Bramborové krokety

    Bramborové krokety se připravují z vařených brambor a stejně jako hranolky se prodávají jako polotovar. Při domácí přípravě bramborového těsta se...

  • Olivový olej

    Proslulý olivový olej se vyrábí hlavně v zemích přiléhajících ke Středozemnímu moři, což znamená v Řecku, Itálii, Francii, a Španělsku a tam je...

  • Černý pepř celý

    Pepř jsou plody pepřovníku, popínavé rostliny původem z Asie. Po usušení mají plody svraštělý povrch a jsou ostré a palčivé chuti. Běžně se...

  • Mandarinky

    Mandarinky patří mezi citrusy. Jsou to plody citrusového stromku, který je odrůdou oranžovníku. Mandarinek je mnoho druhů a kvalitní mandarinky by...

Recepty s "Brojler":

  • Ostrá směs na topinky.

    Rajčata spaříme a oloupeme. Očistíme papriky, feferonky a oloupeme cibule a česnek. Zeleninu si nakrájíme na menší kusy a pomeleme na mlýnku na...

  • Pirátská vejce

    Z krajíčků chleba vykrojíme kulatým tvořítkem kolečka a vyjmeme je. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme krajíčky a dorůžova je opečeme. Pak je...

  • Slaný koláč s rybím filé

    Očištěný pór a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a v rozehřátém másle s olejem asi 10 minut podusíme. Sýr nastrouháme nahrubo a polovinu...

  • Barevná kuřecí roláda

    Z kuřecího masa upravíme plát, který pokryjeme šunkou, na ni dáme dušený špenát a nakonec vařená oloupaná vejce, kterým skrojíme špičku, aby dobře...

  • Perníkový závin

    Med rozmícháme v tuku, mouku prosejeme se sodou a společně s ostatními surovinami vypracujeme těsto. Rozdělíme na 3 díly, každý vyválíme, potřeme...



Nové příspěvky
  • Re: nápoj
    Souhlasim, taky pouzivam Caro :) A pridavam nekdy i do peceni :)
  • Re: A co ta cestina ???
    Okurek i cibula nebo cibul je bežné nářeční stejně jako kobzol, kobzole erteple, zemák - přiznám...
  • Re: kava
    Caro je dobre :) S mlekem vyborna kombinace, doporucuju!
  • bila kava
    Ja teda znam ceskou bilou kavu, ktera je delana z kavoviny (bez kofeinu), ne kavy :) Napr. dobre...
  • konečně jsem zase štastný
    Objevil jsem tento recept na knedlíky, povedly se napoprvé a chutnaly. Vždycky jsem si vzal do...