Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Hlávkový salát

    Pochází pravděpodobně ze Středozemí, v současnosti se však pěstuje na celém světě a to ve třech hlavních typech: tzv. ledový salát s pevnou tvrdou...

  • Masox

    Masox je u nás jeden z nejrozšířenějších průmyslově vyráběných extraktů používaných k dochucování polévek a omáček. Obsahuje masové a zeleninové...

  • Oregano

    Tato aromatická bylinka se používá v Asii a Evropě už po staletí. Její latinský název zní origanum, proto tedy oregano. Má také hezké české jméno...

  • Makrela

    Tato ryba se nazývá makrela obecná a jedná se o mořskou rybu žijící v poměrně velkých počtech v různých mořích. Velikostí se jedná o menší rybu o...

  • Vepřová pečeně (karé)

    Vepřové karé neboli vepřová pečeně pochází z hřbetní části vepře a její součástí je i kost. Jedná se o tu část, která již je více prorostlá tukem a...

Recepty s "Brojler":

  • Linecká kolečka

    Mouku smícháme s cukrem, přidáme vejce a nakrájené máslo. Vypracujeme těsto a uložíme na 1 hodinu do chladu. Na náplň svaříme cukr s pomerančovou...

  • Benátská játra

    Nejdříve s emusí kuřecí játra spařit vřelou vodou, dáme je okapat, zprudka je pomalinku opečeme na oleji a po nějaké době vyjmeme Potom si...

  • Zapečená pohanka se sýrem

    Pohanku propláchneme a v osolené vodě krátce povaříme. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na úzké nudličky, cibuli nadrobno a vše krátce...

  • Kuřecí prsa v meruňkové marinádě

    Plátky masa opláchneme a mírně naklepeme. Marmeládu rozmícháme s kečupem a olejem dohladka. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, prolisovaný česnek...

  • Skopová pečeně na česneku

    Maso odblaníme a potřeme po všech straních česnekem a solí. Na pekáčku rozehřejeme sádlo, přidáme na něj pokrájenou cibuli a maso na něm ze všech...



Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...