Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Oříšky kešu

    Oříšky tropického stromu ledvinovníku západního, původem z Ameriky. Oříšky rostou jednotlivě jako tvrdý výčnělek naspodu dužnatého plodu a mají...

  • Parmazán

    Sýr, kterému se běžně říká parmazán se správně nazývá parmigiano reggiano a je nejušlechtilejší ze sýrů se zrnitou strukturou. Parmazán je sýr...

  • Čerstvé droždí

    Droždí je v podstatě kultura živých kvasinek lisovaných s hladkou moukou, proto také i další název kvasnice. Čerstvým droždím se kypří těsta na...

  • Bageta

    Bageta je bílé pečivo původem z Francie. Pravé francouzské bagety, ve francouzštině baguette, jsou silně křupavé, úzké a velmi dlouhé večky a...

  • Jogurt

    Jogurt je vyráběn z kravského mléka zakvašeného jogurtovým zákvasem. Při domácí výrobě podobnou službu udělá zralý jogurt. Jogurt má hustou téměř...

Recepty s "Brojler":

  • Fandovy speciální řízky na kuráž

    Kuřecí prsíčka vložíme do citronové šťávy a necháme 1O minut odležet(aby se šťáva vsákla). Poté dáme do wasabi omáčky a necháme dalších 1O minut...

  • Čokoládové bochánky

    Mouku smícháme s mletými ořechy, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, 2 lžícemi kakaa a nastrouhanou čokoládou. Přidáme máslo, smetanu a...

  • Kostrbáč s bramboračkou

    Vařené brambory rozmačkáme a dáme do pekáče, ve kterém jsme před tím na tuku osmahli škvarky. Přidáme krupici, nadrobno nakrájenou cibuli,...

  • Sýrový špíz se slaninou

    Sýr nakrájíme na silnější kousky a každý kousek zabalíme do tenkého plátku slaniny. Pak napichujeme tyto kousky střídavě s plátky cibule, paprik a...

  • Výborný salát z červené řepy

    Řepa se musí řádně očistit a oloupat a pak ji nastrohámena malé hranolečky. Ale pozor hned se musí pokapat citrónem nebo stratí krásnou barvičku...



Nové příspěvky
  • kedlubnový salát
    Kedlubnový salát jsem vyzkoušela a moc nám chutnal doporučuji jej vyzkoušet.
  • Neskutečnost
    Takovou odpornost bych nesnědl.
  • ...
    Alespon si to po sobě přečíst a opravit překlepy by bylo fajn.. jinak je to skvělý i s...
  • Re: rajska
    JSI SPRÁVNĚ ZAMINDRÁKOVANÉ HOVADO, JEDNODUŠE KLASICKÝ VÝPLOD DNEŠNÍ DEMOKRACIE.
  • Re: ovesné vločky
    Já sušenky taky peču a dělám je z vloček z Lidla,jsou výborné,drobné.