Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Špagety

    Špagety jsou dlouhé těstoviny vyrobené z pšeničné mouky. Pravé italské špagety se vyrábějí z tvrdé pšenice zvané semolina. Na rozdíl od makaronů...

  • Okurka salátová

     Okurka je teplomilná plodová zelenina pocházející z Indie a je příbuzná s tykvemi. Šlechtěním již bylo odstraněno hořknutí plodů pěstovaných...

  • Cornflake

    Cornflake jsou kukuřičné vločky neboli lupínky, které se začaly vyrábět již na konci 19. století. Konzumují se většinou k snídani a míchají se s...

  • Kapary

    Kapary jsou velmi malá a uzavřená poupata tropického keře kapary. Mají ostře pikantní, nahořklou a nakyslou chuť. Používají se nakládaná a to...

  • Grapefruit

    Oblíbený druh citrusu pochází z Karibské oblasti, dnes se pěstuje všude v tropických a subtropických oblastech. Obsahuje enzymy, které povzbuzují...

Recepty s "Brojler":

  • Zapékané brambory s brokolicí

    Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na pánvi na troše tuku a přidáme k ní na plátky nakrájené ředkvičky. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme...

  • Tvarohová pomazánka s banánem

    Tvaroh společně s trochou mléka vyšleháme na hladký krém, do kterého vmícháme vidličkou rozmělněný banán. Pomazánku ochutíme medem a citronovou...

  • Rajská omáčka z konzervovaných rajčat

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, Na oleji ji osmahneme a přidáme k ni nasekané stroužky česneku. Cibuli s česnekem zalijeme konzervovanými...

  • Sladká rýže s tvarohem.

    Sladká rýže s tvarohem. Nejprve si uvaříme 2 sáčky rýže ve vodě s 1 zarovnanou lžičkou soli. Vaříme maximálně 10 minut. Než se nám uvaří rýže, tak si připravíme kokos....

  • Špenátová pizza z listového těsta

    Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme špenát a krátce podusíme. Mražený špenát...



Nové příspěvky
  • recept
    Cesto na tortu som ešte pobláznila s cereálnym nápojom Caro, ktorý dodá výbornú chuť.
  • recept
    aj klasické sušienky sa dajú spraviť netradičnými a to tým, keď do cesta použijete cereálny nápoj...
  • recept
    Do tohto koláčika sa výborne hodí aj nápoj Caro, ktorý pridávam do cesta.
  • recept
    často pri pečení používam do cesta zdravý cereálny nápoj Caro.
  • cukroví
    Domácí vánoční cukroví již několik let objednávám přes...