Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Gratinování

    Francouzský termín " au gratin" znamená zapečený, z toho vyplývá, že gratinování je český výraz pro zapékané pokrmy. Zapékají se nejen...

  • Kysaná smetana

    Kysaná smetana nebo také zakysaná smetana se vyrábí zkysnutím sladké smetany. Její použití v kuchyni je různorodé, především se přidává do polévek...

  • Cukr moučkový

    Bílý moučkový cukr se vyrábí mletím krystalového cukru najemno. Ve starších receptech se někdy uvádí jako cukr práškový. Je to jemný cukr, do...

  • Parmazán

    Sýr, kterému se běžně říká parmazán se správně nazývá parmigiano reggiano a je nejušlechtilejší ze sýrů se zrnitou strukturou. Parmazán je sýr...

  • Roquefort

    Francouzský sýr Roquefort, u nás zvaný Rokfór, je plísňový sýr vyráběný výhradně z ovčího mléka což je pro Roquefort dáno dokonce zákonem z roku...

Recepty s "Brojler":

  • Kakaové rohlíčky

    Mouku smícháme na vále s kakaem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Směs promneme s Herou, přidáme žloutek a vypracujeme tužší těsto. Vytvarujeme z...

  • Bramborové špalíčky se sýrem

    Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a prolisujeme. Máslo utřeme do pěny a přimícháme k němu vejce, žloutek, strouhaný muškátový oříšek, sůl,...

  • Rajčatový koláč

    1/3 brambor uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Zbytek brambor oloupeme a syrové nastrouháme. Oboje smícháme, přidáme...

  • Cuketa a nektarinka

    Cuketa a nektarinka Cuketu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky. Nektarinku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na teflonové pánvi rozpustíme silnější plátek másla a na...

  • Uzené pečené s jablky

    Uzené maso můžeme krátce předvařit. Pro pečení je nakrájíme na plátky.Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, očištěný pórek na kolečka a obojí...



Nové příspěvky
  • Vegetariánská tortila se sádlem?
    To se mi moc nezdá. Je tedy v původní mexické receptuře sádlo, nebo to je až česká úprava?
  • mnam
    jeto opravdu vinikajici s bramborovou kasi s česnekem mnam
  • řízky
    výborné a diabolské :) ako prílohu som servírovala zemiakové guličky pommes noisettes
  • kuracia zmes
    naozaj výborný recept, či už na topinky, s ryžou alebo s hranolkami golden longs
  • čína;
    k číne mám najradšej zemiačiky fri´style a ryžu