Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Okurky nakládačky

    Okurky k nakládání, jednoduše zvané nakládačky jsou vyšlechtěným druhem okurky využívaným téměř výhradně ke konzervaci. Mají krátké a štíhlé plody,...

  • Pšeničná mouka hladká

     Při mletí potravinářské pšenice se hladké mouky dosáhne mletím hrubších částic zrna najemno a konečným prosátím. Hladká mouka je hladká na...

  • Ošlejch

    Ošlejch je název pro cibuli zimní, které se někdy také říká sečka. Nepěstuje se především pro cibuli, ale pro křehké a jemné listy připomínající...

  • Husa

    Husa patří mezi nejtučnější druh drůbeže. Současně je i dost velká a proto se vždy připravovala pouze při výjimečných příležitostech. V obchodech...

  • Hrášek

    Drobnější kulaté zelené hrášky se získávají z nezralých dřeňových hrachů, které se pro tyto účely pěstují. Zelený hrášek, nazývaný také cukrový...

Recepty s "Brojler":

  • Patisonové lečo

    Patisony oloupeme a nakrájíme je na kostky. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené patisony a chvíli dusíme (10-15...

  • Hovězí závitky s uzeným masem

    Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe nudličkami nakrájeného uzeného masa a okurek. Svineme do závitků, zajistíme párátky a osmažíme...

  • Horký jablečný džus

    Ve větším hrnci smícháme džus, 0,5 l vody, cukr a dáme vařit. Koření, tj.skořici, hřebíček a vanilkový cukr necháme v jiné malé nádobě v troše...

  • Grog

    Sklenici, do které grog budeme nalévat, nejdříve nahřejeme. Do ní nalijeme rum, citronovou šťávu, přidáme cukr, hřebíčky a skořici. Vše zalijeme...

  • Květák v sýrové omáčce

    Květák uvaříme v osolené a mírně okyselené vodě, scedíme ho, posypeme na másle osmaženou strouhankou a přelijeme sýrovou omáčkou. Příprava omáčky:...



Nové příspěvky
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...
  • Pečené kuře a la kachna
    Říká se s kachními, nikdy jsem neslyšela s kačeními...........