Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Rajčenka

    Rajčenka je plod keře nebo malého stromu nazývaného tamarillo a pocházejícího z Peru. Dnes roste i v dalších zemích včetně Nového Zélandu, kde se...

  • Vepřové koleno

    Vepřové koleno je část vepřové nohy s kolenním kloubem a kůží a větším podílem tučnějšího masa. Koleno se především vaří a podává teplé jako ovar s...

  • Chřest

    Chřest jsou mladé výhonky evropské rostliny, která se pěstuje v mnoha odrůdách. Mladé dužnaté výhonky se často bělí přihrnováním zeminy nebo se...

  • Toustovač (Toaster)

    Toustovač je malý domácí elektrospotřebič. Jedná se o kuchyňské zařízení, které slouží k přípravě toustů metodou zvanou rozpékání neboli opakované...

  • Lanýž

    Lanýž je hlízovitá houba černé barvy, která roste asi 20-30 cm pod zemí. Vyskytuje se především ve Francii a kromě ní i v některých dalších jižních...

Recepty s "Brojler":

  • Makarony s kuřecí směsí

    Makarony uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kuřecí maso pokrájené na nudličky opečeme na oleji, před dopečením přidáme šunku nebo...

  • Kuřecí roláda s vaječnou náplní

    Kuře opatrně vykostíme a jen zlehka naklepeme. Osolíme, posypeme kořením a poklademe náplní. Příprava náplně: rozškvaříme slaninu, rozpustíme na...

  • Grilované roštěnky s Nivovým máslem

    Očištěné roštěnky naklepeme a na okrajích několikrát nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Maso mírně osolíme, opepříme a rozložíme na...

  • Králík na bučku a zelenině

    Kralíka radši naporcujte a pořádně osolte a okmínujte a podlívejte vodou. Na povrch se nasype cibule na kroužky a buček na plátečky, kuličky pepře...

  • Masová polévka

    Veškeré maso a kosti dáem vařit, spolu s pepřem a novým kořením asi na 2 hodiny. Dále až je maso měkké odstraníme pěnu z kostí a vše vyndáme a...



Nové příspěvky
  • recept
    Ja pri pečení veľmi rada používam Caro nápoj, ktorý pridávam do cesta, dodá mu veľmi dobrú chuť.
  • recept
    recept vyzerá naozaj skvele, ja veľmi rada experimentujem aj s Caro nápojmi či už v pečení alebo...
  • Kuskus s Caro
    Kuskus na sladko je celkem netradicni, ale urcite supr napad, jak jej jeste vyuzit :) Vyzkouseim...
  • koktejl
    skvelé a hlavne zdravé nápoje si rada pripravujem z Caro nápoja, ktorý je skvelý do rôznych...
  • nápoj
    skvelé zdravé nápoje si rád pripravujem s pomocou nápoja Caro, z ktorého sa dajú pripraviť skvelé...