Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Vepřové koleno

    Vepřové koleno je část vepřové nohy s kolenním kloubem a kůží a větším podílem tučnějšího masa. Koleno se především vaří a podává teplé jako ovar s...

  • Brojler

    Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata...

  • Sardele

    Sardele, někdy také zvané sardelky, jsou malé rybky velké asi 15 cm a žijící ve Středozemním moři. Jejich další a dnes již zastaralý název je...

  • Šalvěj lékařská

    Známá rostlina severního Středozemí má plstnaté listy, silně aromatickou vůni a kořennou chuť. Barva listů, chuť a vůně jsou u různých druhů...

  • Jáhly

    Jáhly známe jako malé žluté kuličky o průměru asi 1 mm. Patří mezi obilné výrobky a vyrábějí se z loupaného prosa. Mají vysokou výživou hodnotu,...

Recepty s "Brojler":

  • Jogurtový pohár s ovocem

    Jogurt, jahody, citronovou šťávu a cukr rozmixujeme dohladka. Do poháru dáme kopeček zmrzliny, zalijeme rozmixovanou hmotou, posypeme kousky...

  • Vepřové nudličky s nivou

    Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na horkém oleji.Přidáme nakrájený porek, žampiony a šunku, krátce orestujeme,...

  • Králík v zelné omáčce se smetanou

    Králíka naporcujeme na menší díly, osolíme, lehce opepříme a uložíme do chladničky odležet. Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm na kostičky...

  • Dušená slepice po maďarsku

    Slepici omyjeme, očistíme, naporcujeme, osolíme a opečeme na rozehřátém másle. Maso vyjmeme a ve výpeku rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu a na...

  • Pivní párky

    Párky asi do 3/4 podélně nakrojíme, jednu část potřeme hořčicí a druhou kečupem. Vložíme plátek anglické slaniny, kousek papriky a klínek cibule....



Nové příspěvky
  • hodnocení
    super, určitě doporučuju. Výborný.
  • Caro
    Mnam, a jeste k tomu hrnicek tepleho Caro! :)
  • LF
    na vše používám pudink uvařený ve vodě
  • Vynikajíci vdolečky
    Tšsto šlo krásně dělat, vdolečky jsem vykrajovala malou skleničkou, hned smažila. Vše OK, všem...
  • Re: nápoj
    Souhlasim, taky pouzivam Caro :) A pridavam nekdy i do peceni :)