Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Černý pepř celý

    Pepř jsou plody pepřovníku, popínavé rostliny původem z Asie. Po usušení mají plody svraštělý povrch a jsou ostré a palčivé chuti. Běžně se...

  • Bageta

    Bageta je bílé pečivo původem z Francie. Pravé francouzské bagety, ve francouzštině baguette, jsou silně křupavé, úzké a velmi dlouhé večky a...

  • Nálev z bylin

    Nálev z bylin se v domácnosti používá k přípravě léčivých čajů z naťových bylin, listů nebo květů. Používané byliny se v tomto případě nevaří, ale...

  • Brie

    Brie je francouzský sýr s velmi měkkou, krémovou konzistencí. Vyrábí se z kravského mléka a je poměrně tučný, protože obsah tuku v tomto sýru činí...

  • Bobkový list

    Jsou to kožovité listy vavřínu, teplomilného stálezeleného stromku, který roste po celé středozemní oblasti, i když původně pochází z Asie. Používá...

Recepty s "Brojler":

  • Jednoduchá bramboračka

    Zeleninu očistíme, nakrájíme ji nadrobno a dáme do vody vařit. Mezitím oloupeme brambory oloupeme a nakrájíme je na kostičky. Přidáme do vody k...

  • Polévka se špenátovými knedlíčky

    Dáme vařit vývar se zeleninou a solí a mezitím připravíme knedlíčky. Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme a necháme ji zchladnout. Pak ji...

  • Zapékaná játra s cuketou

    Pekáček vytřeme olejem a postupně do něj skládáme jednotlivé suroviny. Nejdříve na kolečka nakrájenou cibuli, pak na plátky nebo osminky nakrájená...

  • Švestkové řezy s kokosovým krémem

    Tvaroh, oba cukry, mléko a olej utřeme a postupně vmícháme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. To pak...

  • Olivový chlebíček

    Můje rodinka ho prostě zbožňuje je skvělej chlebík. Všechny ingredience dáme do pekárny a zapneme si svůj program. Pak už se jen těšte na...



Nové příspěvky