Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Grilování

    Grilování je tepelná úprava nezabaleného pokrmu, který se opéká na otevřeném roštu přímo nad sálajícím zdrojem tepla. Pro klasické grilování nad...

  • Bazalka

    Bazalka je jednoletá rostlina původem z Indie. Její aromatické listy mají příjemnou vůni a používá se jako kořenící bylinka. Čerstvé listy se vůní...

  • Čorba

    Polévka čorba se většinou označuje jako srbská, ale podobná polévka pod stejným názvem se vaří i třeba v Bulharsku. Jedná se o masovou polévku z...

  • Bramborové hranolky

    Bramborové hranolky si můžeme připravit doma nebo je koupit jako polotovar. Na hranolky nejsou vhodné nové brambory, protože mají vyšší obsah vody....

  • Bažant

     Bažant je jedním z druhů zvěřiny, který se pěstuje uměle v bažantnicích a pro běžné spotřebitele je k dostání i ve specializovaných...

Recepty s "Brojler":

  • Mušle s kukuřicí na másle

    Jak už známe určitě mušle se musí pořádně očistit od mořských splodin a zkontrolovat jestli jsou čerstvé, pak nakrájíme šalotku na jemno, namačkáme...

  • Zapečený květák se slaninou

    Květák jen velmi krátce povaříme do poloměkka, necháme okapat a rozebereme na pokud možno stejně velké růžičky. Každou pak zabalíme do plátku...

  • Plněná sekaná

    Plněná sekaná Nejprve si vymažu formu na biskupský chlebíček tukem. Smíchám všechny suroviny na sekanou. Na dno formy dám asi 1 cm ochuceného masa, doprostřed...

  • Bramborová kaše s česnekem

    Brambory oloupeme, překrájíme a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme doměkka, slijeme vodu, přidáme máslo a rozšťoucháme.Pak přidáme vroucí...

  • Falešný mozeček s droždím

    Rozehřejeme olej a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Pak k ní rozdrobíme droždí, necháme je rozpustit a zrůžovět....



Nové příspěvky
  • kedlubnový salát
    Kedlubnový salát jsem vyzkoušela a moc nám chutnal doporučuji jej vyzkoušet.
  • Neskutečnost
    Takovou odpornost bych nesnědl.
  • ...
    Alespon si to po sobě přečíst a opravit překlepy by bylo fajn.. jinak je to skvělý i s...
  • Re: rajska
    JSI SPRÁVNĚ ZAMINDRÁKOVANÉ HOVADO, JEDNODUŠE KLASICKÝ VÝPLOD DNEŠNÍ DEMOKRACIE.
  • Re: ovesné vločky
    Já sušenky taky peču a dělám je z vloček z Lidla,jsou výborné,drobné.