Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Suši (Sushi)

    Je to jedno z nejznámějších japonských jídel. Suši je název pro vařenou krátkozrnnou bílou rýži ochucenou zálivkou ze speciálního octu, cukru a...

  • Žitná mouka

     Žitná mouka se mele ze zrn potravinářského žita a to na mouku hladkou. Žitná mouka je bílá s nádechem do šeda nebo do šedozelena, na omak je...

  • Pangasius

    Pangasius, někdy také zvaný jen pangas, se stal v poslední době oblíbenou rybou. Jedná se o rybu sladkovodní, pěstovanou v Asii uměle na rybích...

  • Vepřová plec

    Vepřová plec, jak název napovídá, je maso z hrudi. Bývá více či méně prorostlé tukem a dnes je již většinou prodáváno vykostěné, to znamená bez...

  • Jogurt

    Jogurt je vyráběn z kravského mléka zakvašeného jogurtovým zákvasem. Při domácí výrobě podobnou službu udělá zralý jogurt. Jogurt má hustou téměř...

Recepty s "Brojler":

  • Bezmasý boršč

    Zelí nakrájíme nadrobno, brambory na kostky, cibule na kolečka a kořenovou zeleninu na nudličky. Vše společně povaříme asi 15 minut v hovězím...

  • Zapékané fazole

    Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den fazole spolu s uzeným i vepřovým bůčkem dáme vařit. Voda má přesahovat fazole asi o 6 cm a var musí být...

  • Zapékaná klouzková směs

    Klouzky očistíme a nakrájíme na kousky.Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené klouzky, osolíme, opepříme a podusíme...

  • Hrachové karbenátky

    čistý namočený hrách uvaříme a propasírujeme, do kaše přidáme strouhaný brambor, koření, sůl, vejce, pepř a strouhanky tolik, aby se daly udělat...

  • Paprikové čatní

    Papriky očistíme, omyjeme a s oloupanou cibulí nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce, přidáme cukr, hořčici, ocet a sůl a při mírné teplotě zvolna...



Nové příspěvky
  • nápoj
    skvelé zdravé nápoje si rád pripravujem s pomocou nápoja Caro, z ktorého sa dajú pripraviť skvelé...
  • recept
    skvelý recept, ktorý ja som doplnila o skvelý zdravý nápoj Caro
  • nic moc
    Hovadina je treba pridat stuzovadla
  • Bezkofeinova varianta
    Hmm, co takhle misto kavy zkusit kavovinu? Napr. Caro - neobsahuje kofein, takze by si pochutnaly...
  • Caro
    Recept vypada dobre! Co takhle misto instantni kavy zkusit kavovinu, treba Caro? Neobsahuje...