Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Sýr mascarpone

    Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné. Pochází z Itálie a je krajovou variantou sýra ricotta. Tento...

  • Ricotta

    Ricotta je italský sýr vyráběný z ovčího mléka jako regionální sýr nebo ze syrovátky kravského mléka. Protože při jeho výrobě již většinou...

  • Yzop lékařský

    Yzop je vytrvalá teplomilná rostlina, která se někdy využívá jako léčivka, ale své použití má i v kuchyni. Používají se čerstvé nebo sušené lístky,...

  • Barbecue

    Jedná se o způsob přípravy masa pomocí kouře a tepla pocházejícího z otevřeného ohně. Název barbecue pochází z oblasti Karibiku, kde v překladu...

  • Výluh z bylin

    Výluhem většinou připravujeme některé léčivé nápoje a to z naťových bylin. Mělo by při něm dojít k šetrnému vyluhování látek rozpustných ve vodě a...

Recepty s "Brojler":

  • Křupavé pečené brambory

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a osolíme. Hladkou mouku (asi 4 lžíce) smícháme s mletou sladkou paprikou, můžeme přidat i...

  • Sekaný biftek na roštu

    Maso umeleme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, strouhanku, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a vytvarujeme placičky. Potřeme je...

  • Banány s karamelem

    Nejdříve si připravíme nebo ohřejeme karamel. Na pánvi s rozehřátým máslem prohřejeme na poloviny podélně rozkrojené banány. Po prohřátí je ihned...

  • Jednoduché špičky se šlehačkou

    Takže si dáem koka sušenyk do mixéru a uplně je rozmělníme na prášek a dejte si záležet, ať tam nejsou žádné hrudky to je moooc důležité. Potom si...

  • Pečené kuře s nádivkou

    Kuře očistíme, osolíme a do volete i břicha naplníme nádivkou. Žemle nakrájíme na malé kostičky polijeme mlékem. Máslo utřeme se solí a žloutky,...



Nové příspěvky
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...