Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Kuře

    Kuře a kuřecí maso je dnes jeden z nerozšířenějších druhů masa. Přispěl k tomu průmyslový odchov, takže kuře je dnes chlazené nebo mražené k...

  • Pastinák

    Pastinák je kořenová zelenina a pochází z Evropy.Svým vzhledem je velmi podobný petrželi, ale má sladší kořen, který svou chutí spíše připomíná...

  • Pšeničná krupice hrubá

     Pšeničná krupice se vymílá na hrubší strukturu než hrubá mouka. Větší částice velmi dobře vstřebávají vodu, takže konečný výrobek je pak...

  • Vepřová hlava

    Vepřová hlava se prodává částečně očištěná a bez mozečku. Jde o speciální masovou část z vepře používanou při domácím vaření jen výjimečně. Vařená...

  • Karí koření

    Setkáváme se s ním také pod názvem curry. Je to směs běžnějších i cizích a vzácných druhů koření. Takže kromě pepře, nového koření, hřebíčku,...

Recepty s "Brojler":

  • Houbová smaženice s lečem

    Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Na ní pak necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné...

  • Makarony s brokolicí

    Brokolici si nejprve uvaříme a rozdělíme na růžičky v osolené vodě. Potom si mezitím tím uvaříme makarony a scedíme. Ty potom promastíme olejem a...

  • Plněné vepřové řízky v sýrovém těstíčku

    Šunku nebo salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na lžíci oleje a zalijeme rozšlehaným vejcem. Osolíme, přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku a...

  • Chleba s vejcem.

    Chleba s vejcem. Krajíce chleba asi 1,5 cm široké nakrájíme na kostky. Na 2 lžících oleje, nebo sádla je opečeme do červena. Kostky na pánvičce urovnáme a potom je...

  • Jablečný sachr dort

    Čokoládu rozlámeme na kousky, pokropíme vodou nebo trochou mléka a při mírné teplotě ji necháme změknout. Na kousky nakrájenou změklou Heru utřeme...



Nové příspěvky
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...
  • Pečené kuře a la kachna
    Říká se s kachními, nikdy jsem neslyšela s kačeními...........
  • Luxusní dort
    Je to lehký dort a jsem moc ráda že jsem ho mohla vyzkoušet je moc dobrý určitě ho ještě udělám....
  • No, nevím....
    Zkoušela jsem, nadšení jsme nebyli. Je to strašně jemné, hodně pudinkové a "mokrá" poleva typu...