Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Pšeničné klíčky

    Klíčky pšeničných obilek, základů nových rostlinek, se obvykle oddělují od zrn zpracovávaných na mouku. Třebaže klíčky představují jen malou část...

  • Poprášení

    Jedná se o velmi jemné posypání zpracovávané suroviny nebo připravovaného jídla a to moukou, cukrem nebo kořením. Tento jednoduchý a přitom...

  • Kroupy a krupky

    Kroupy a krupky jsou obilninové výrobky získávané z loupaných ječmenných zrn. Kroupy jsou o něco větší než krupky, ale jejich použití je prakticky...

  • Nektarinka

    Jedná se o zvláštní druh broskve, která má zcela hladkou slupku. Tím se liší od ostatních druhů broskví a proto se někdy nazývá nepravá broskev....

  • Cizrnová mouka

    Cizrna je luštěnina velmi podobná hrachu, odtud také její lidový název římský hrách a její používání jako luštěniny. Pěstování cizrny je však...

Recepty s "Brojler":

  • Grilovaný pestrý špíz

    Opláchnuté maso nakrájíme na kostky, lehce naklepeme, posypeme kořením, pokapeme olejem a několik hodin necháme v chladu odležet. Klobásy...

  • Kuřecí prsíčka plněná rýží

    Do kuřecích prsíček vyřízneme kapsu, zlehka je naklepeme a osolíme.Smícháme rýži, rozinky, vejce, skořici, trochu soli a vzniklou nádivkou maso...

  • Bezinková šťáva

    Zralé bezinky otrháme ze stopek, přebereme a propláchneme, mírně zalijeme vodou a podusíme. Prolisujeme přes cedník, šťávu zahřejeme, vmícháme do...

  • Nivová pomazánka s ovocem

    NIvu nastrouháme nebo rozmělníme vidličkou a smícháme s jogurtem a pomazánkovým máslem. Přidáme velmi nadrobno nakrájené hrušky a dochutíme solí a...

  • Grilovaná zelenina

    Uvedenou zeleninu jako např. cibule, rajčata, paprika, cuketa, mrkev, ale i houby nebo hrachové lusky důkladně omyjeme, očistíme, pomažeme slabě...



Nové příspěvky
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...