Tisk

Brojler

Původně se název brojler využíval pro kuřata v rychlém výkrmu, určená pro jatečné účely. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem (drůbež, králíci, ovce, prasata, …), kdy se za použití speciálních krmných směsí dociluje v krátkém čase výkrmu jatečných zvířat. Přitom se touto speciální výživou, která obsahuje všechny potřebné látky dociluje hlavně zvyšování objemu svaloviny (masa).


Další pojmy slovníku:

  • Muffin

    Jedná se o pečivo, původem z Anglie a Ameriky, pečené jako malý bochánek asi 8 cm v průměru. Na jeho pečení existují speciální formy nebo se může...

  • Vepřová kýta

    Vepřová kýta je část masa ze zadní nohy. Jedná se o méně tučnou svalovinu bez kostí. Má trochu delší vlákna, takže se krájí při porcování vždy přes...

  • Chřest

    Chřest jsou mladé výhonky evropské rostliny, která se pěstuje v mnoha odrůdách. Mladé dužnaté výhonky se často bělí přihrnováním zeminy nebo se...

  • Cornflake

    Cornflake jsou kukuřičné vločky neboli lupínky, které se začaly vyrábět již na konci 19. století. Konzumují se většinou k snídani a míchají se s...

  • Meduňka lékařská

    Meduňka je rostlina rozšířená po celé Evropě. U nás je krajově známá i pod zkráceným latinským názvem Melissa. Má jemnou citronovou vůni a chuť a...

Recepty s "Brojler":

  • Květák zapečený s paprikami.

    Květák povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a rozebereme na drobné růžičky. Housky nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka a rozebereme...

  • Drobenkový koláč s jablky

    Z mouky, cukru a másla připravíme drobenku a jeden hrnek z ní odložíme stranou. Do zbývající drobenky přidáme prášek do pečiva, mléko, vejce a...

  • Bramborový guláš s houbami

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme. Pak na ní osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené očištěné houby, brambory nakrájené na...

  • Gulášovka.

    Gulášovka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a na oleji usmažíme do lehkého zrůžovění. Přidáme mleté maso a na mírném plameni za stálého míchání opékáme, až...

  • Plněné brambory s drůbeží náplní

    Brambory uvaříme ve slupce, vodu slijeme a necháme je vychladnout. Pak je podélně rozkrojíme a středy opatrně vydlabeme lžičkou. Na másle lehce...



Nové příspěvky
  • ...
    Alespon si to po sobě přečíst a opravit překlepy by bylo fajn.. jinak je to skvělý i s...
  • Re: rajska
    JSI SPRÁVNĚ ZAMINDRÁKOVANÉ HOVADO, JEDNODUŠE KLASICKÝ VÝPLOD DNEŠNÍ DEMOKRACIE.
  • Re: ovesné vločky
    Já sušenky taky peču a dělám je z vloček z Lidla,jsou výborné,drobné.
  • Re: Re: amoletky s nuteklou a šlehačkou
    nám nevadí ani marmeládka, ikdyž Nutela je prostě nejlepší
  • ovesné vločky
    Ahoj, chtěla bych vyzkoušet tyhle sušenky a chci se zeptat jaké ovesné vločky tam používáte?...