Broskvový závin z tvarohového těsta

Broskvový závin z tvarohového těsta
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • špetka prášku do pečiva
  • 25 dkg tvarohu
  • 25 dkg Hery
  • špetka soli
  • vejce na potření.

Náplň

  • 1 kg broskví
  • cukr podle potřeby
  • půl balíčku drcených piškotů.

Postup receptu

  1. Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli, přidáme do ní tvaroh a rozsekáme ztuhlý tuk
  2. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu trochu odpočinout
  3. Broskve opláchneme, osušíme, vypeckujeme a pokrájíme na malé kousky
  4. Pokud mají hrubou slupku, tak je můžeme spařit a slupku stáhnout
  5. Odpočinuté těsto rozdělíme na 3 díly a rozválíme
  6. Posypeme drcenými piškoty, krájenými broskvemi a posypeme cukrem
  7. Svineme pevně do závinu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme
  8. Poznámka: místo broskví můžeme dát meruňky, švestky, jablka

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X