Domácí bublanina

Domácí bublanina
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 180 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 2 žloutky
  • 2 bílky
  • 100 g cukru
  • prášek do pečiva
  • 6 lžic mléka
  • 300 g ovoce dle vaší chutě – jablka
  • jahody
  • višně
  • třešně
  • švestky
  • meruňky

Postup receptu

  1. V míse třeme tuk s cukrem do pěny
  2. Pak přidáme a zatíráme žloutky jedne po druhém
  3. Pak sřídavě vmícháme mléko a mouku s práškem
  4. Nakonec do těsta cmícháváme sníh z bílků
  5. Těsto dáme do dobře vymazaného plechu poklademe jej ovocem, které jsme omočili trochu v mouce
  6. Pak to co nejdříve dáme do trouby a pečeme asi 30 minut
  7. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem
Komentáře
  1. byla moooc dobrá a dala jsem si tam svoje zamražené ovoce maliny a borůvky a byla úžasná všem strašně chutnala aje rychlá.

  2. Bublaninu asi známe všichni, ale tahle je teda bezkonkurenční. je taková jemná a neni vůbec suchá jka některé recepty jsou.

  3. Bublaninku miluje naše celá rodinka a nejraději ji máme s jahůdkama a s borůvkama a ještě na to dávám drobenku bez ní ani ránu.

  4. moc ráda bych zkusila tuto bublaninu,ale jelikož s vařením a pečením teprve začínám, nedokáži dost dobře odhadnout, na jakou teplotu a jak dlouho je potřeba péci, může někdo poradit prosím?
    děkuji

  5. No tak 30 minutek v předehřáté troubě a hlídat ji tím, že tam ponoříte párátko nebo dřevěnou špejly a až tam nebude těsto nalepené je hotová.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X