Tisk receptu

Bulharský guláš

Recept přidán 18.12.2008


Ingredience
20 dkg vepřového bůčku, 20 dkg vepřových jater, 4 lžíce sádlo syrové">sádla, 3 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, kmín, sůl, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, vývar, 20 dkg sterilovaného leča, 4 feferonky.

Příprava receptu

Nakrájíme na kostky vepřový bůček i játra, každý druh zvlášť vložíme na základ připravený ze sádla a cibule, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, kmín, utřený česnek, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso na guláš vyjmeme, obě šťávy spojíme, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a dobře provaříme. Maso přeléváme uvařenou omáčkou. Hotový guláš na talíři zdobíme lžící ohřátého leča a feferonkou. Jako přílohu podáváme chléb nebo slané pečivo.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  90 minut
Obtížnost:         středně těžké středně těžké


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Maso > Vepřové maso , Levné recepty




Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!
Gulášeček
Bulharský guláš od Radka Zvětšit obrázek

Přidat vlastní fotografii receptu

Příspěvky k receptu: Bulharský guláš

Vložit nový příspěvek
S játrami výborná a ještě jsme tam dla papriku na nudličky Autor: , vloženo 13.03.2009
OdpovědětS těma játrama je to fakt výborné, zase něco jiného než jsme zvyklí:)Určitě ho nedělám naposledy a ještě jsme tam přidala nakrájenou papriku na nudličky.
Re: S játrami výborná a ještě jsme tam dla papriku na nudličky Autor: , vloženo 31.03.2009
OdpovědětTaky jsem to vyzkoušela te´d o víkendu, člověk už neví co by dělal a tohle je něco suprového, opravdy ty játra v tom gulášku jsou dobroučké
Re: Re: S játrami výborná a ještě jsme tam dla papriku na nudličky Autor: Zita, vloženo 22.02.2010
OdpovědětJe to fakt boží gulášek, hlavně chlapům chutná, když je ostřejší to je pak pošušňáníčko
Re: Re: Re: S játrami výborná a ještě jsme tam dla papriku na nudličky Autor: , vloženo 03.03.2010
OdpovědětJe to dobrota s kozíma rohama a nasekaným rajčetem.
Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky