Bramborové burášky

Bramborové burášky
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg uvařených brambor
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • trochu soli
  • 1/4 l mléka
  • 6 dkg máku
  • 2 dkg cukru
  • 4 dkg másla.

Postup receptu

  1. Z uvařených brambor vypracujeme tuhé těsto, z něhož vyválíme válečky asi 10 cm dlouhé, které 4x nakrojíme, ale nedokrojíme
  2. Válečky složíme na vymazaný plech a upečeme dorůžova.
  3. Pak teprve naznačené dílky dokrojíme, vařícím mlékem spaříme, dáme na mísu, posypeme mletým mákem, polijeme horkým máslem, pocukrujeme a podáváme. (Postup si asi můžeme bez obav zjednodušit a hned nakrájet na 2,5 cm dílky)
  4. Další varianta: Po spaření je ještě promícháme s horkým švestkovými povidly, teprve potom sypeme mákem s cukrem nebo strouhaným perníkem
Komentáře
  1. Can you send me the recipe in English, PLEASE!!! My father’s family used to make it.

  2. Burasky – bramborove pecivalky (potato homebirds)
    Ingredients:
    60 dag of potatoes, 20 dag of all-purpose or hard wheat flour, 1 egg, a bit of salt, 0,25 l of milk, 6 dag of ground poppy seeds, 2 dag of powdered sugar, 4 dag of butter.
    Directions:
    Make tough dough from boiled potatoes. Roll the dough on rollers around 10 cm long. Incise but do not chop off four times the rollers, put them on a larded plate and bake until the rollers turn pink. Then cut off the incised rollers, infuse in boiling milk, put in a handy basin, sprinkle with ground poppy seeds, suffuse with warm butter, sprinkle with powdered sugar and serve. (It can be easily simplyfied by omitting incising and cutting off on rollers 10 cm long at once.) Other option: After infusion melt with plum jam, then sprinkle with ground poppy seeds and powdered sugar or grated gingerbread and serve.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X