Tisk

Camembert

Světově známý francouzský sýr se vyrábí v několika druzích z kravského mléka. Během zrání se camembert ošetřuje příslušnou kulturou, aby se vytvořila bílá povrchová plísňová krusta, pak se namáčí se do solného roztoku a zraje předepsanou dobu. Camembert má charakteristickou chuť, která se mění, jak sýr stárne, od jemné až po palčivou. Je to výborný dezertní sýr, který se tvaruje do nízkých válců a do tvaru půlměsíce. Používá se jako stolní sýr, do pomazánek, salátů, na zapékání, může se i smažit. Tomuto sýru odpovídá způsobem výroby i chutí náš domácí Hermelín.


Další pojmy slovníku:

  • Treska obecná

    Treska je poměrně rozšířená mořská ryba. Existuje v několika druzích, ale nejrozšířenější je treska obecná. Jedná se o rybu, která dosahuje délky...

  • Kuře

    Kuře a kuřecí maso je dnes jeden z nerozšířenějších druhů masa. Přispěl k tomu průmyslový odchov, takže kuře je dnes chlazené nebo mražené k...

  • Pšeničná mouka hrubá

     Tato mouka se mele z potravinářské pšenice z vnitřního zrna, kde na rozdíl od povrchu pšeničného zrna je méně bílkovin, které tvoří lepek....

  • Konfitování

    Konfitování je způsob úpravy masa, který spočívá v jeho velmi pomalé tepelné úpravě. Název napovídá, že je převzat z francouzštiny a že se jedná o...

  • Kadeřávek

    Kadeřávek je blízce příbuzný s kapustou a zelím a pěstuje se ve formách s kadeřavými nebo s hladkými listy. Pochází pravděpodobně ze Středozemí,...

Recepty s "Camembert":

  • Kuřecí stehno smažené.

    Kuřecí stehno smažené. Te stehna odsřihneme kloub a stáhneme kůži. Odsraníme tučné kousky a stehna z obou stran 3 - 4x nařízneme. Do zářezů vtlačíme po troškách sýr...



Nové příspěvky