Tisk

Cereálie

Cereálie je souhrnný název používaný jednak pro obilniny jako takové, jednak pro druhy výrobků vyráběných z obilnin a používaných jako základ snídaně nebo přesnídávky. Tyto cereálie prodávané pod různými obchodními názvy mohou být různě ochucené kakaem, čokoládou nebo s přídavky ovoce a vitamínových doplňků. Většina je jejich prodávána jako instantní, takže je stačí jen zalít mlékem, jogurtem nebo obdobným mléčným nápojem a mohou se ihned podávat.


Další pojmy slovníku:

  • Cukr Demerara

    Je to nerafinovaný, granulovaný hnědý cukr vyrobený z extraktu cukrové třtiny, Pochází z kolonie kolonie Demerara v Guayaně, po níž je pojmenován,...

  • Cukr hnědý

    Po technologickém zpracování cukrové řepy se krystalizací vytvoří surový hnědý cukr s vysokým obsahem sacharózy a tedy velmi sladivý. Mírně...

  • Topinkovač

    Topinkovač je malý elektrický kuchyňský spotřebič určený k opékání krajíců různých druhů chleba. První topinkovače se vyráběly už na přelomu 19. a...

  • Vepřový bůček

    Vepřový bůček je maso z boční části vepře. Jedná se o poměrně tučnou část masa, které je tukem silně prorostlé a tukovou vrstvou je i obalené....

  • Cikorka

    Je pražený drcený kořen čekanky, a kdysi byla používána jako náhražka kávy. Na rozdíl od kávy však cikorka neobsahuje kofein, a tudíž je vhodná...



Nové příspěvky