Tisk

Černý pepř celý

Pepř jsou plody pepřovníku, popínavé rostliny původem z Asie. Po usušení mají plody svraštělý povrch a jsou ostré a palčivé chuti. Běžně se používají jako koření na celém světě. Černé kuličky pepře jsou bobule sušené na slunci a sklízené ještě nedozrálé a zelené. Celý pepř se přidává do marinád, do nálevů k nakládání zeleniny a hub, mletý do polévek a omáček, koření se jím masité pokrmy, pomazánky, saláty a pečivo. 


Další pojmy slovníku:

  • Okurky nakládačky

    Okurky k nakládání, jednoduše zvané nakládačky jsou vyšlechtěným druhem okurky využívaným téměř výhradně ke konzervaci. Mají krátké a štíhlé plody,...

  • Tataki

    Jedná se o způsob přípravy rybího nebo i jiného masa používaný sice v japonské kuchyni již od 19. století, ale převzatý z evropského způsobu...

  • Ztužený pokrmový tuk

    Ztužený pokrmový tuk je tuk, který technologickým postupem dosahuje velmi tuhé konzistence. Dříve byl také nazýván 100% tuk a pod tímto názvem se...

  • Kardamom

    Kardamom je po šafránu a vanilce třetím nejdražším kořením na světě. Toto indické koření se získává z jemně mletých malých semen lusků, jež jsou...

  • Kachna

    Kachna má o něco tmavší a tučnější maso než kuře. Stejně jako kuře se dnes používají v kuchyni kachny z velkochovů vykrmené na optimální váhu cca...

Recepty s "Černý pepř celý":

  • Utopenci z vajec

    Suroviny na nálev svaříme a necháme jen mírně prochladnout. Vejce oloupeme a složíme je do sklenice, kde je proložíme na kroužky nakrájenou...

  • Smetanová polévka s vejci

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme je spolu s kořením v osolené vodě doměkka. Pak koření vyjmeme, polévku zahustíme hladkou moukou...

  • Srnčí pečeně

    Maso omyjeme, osušíme osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Zeleninu očistíme, nakrájíme na...

  • Vepřové kotlety na pivě

    Kotlety naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a na tuku po obou stranách opečeme. Kotlety vyjmeme, na tuku osmahneme na nudličky...

  • Houby nadivoko

    Na oleji podusíme nakrájenou cibuli a plátky česneku. Pak přidáme nakrájené ryzce, kečup, plátek citronu i s kůrou (bez jader), koření a vše dusíme...



Nové příspěvky