Tisk

Černý pepř mletý

Tmavé a svraskalé kuličky pepře se melou na jemný prášek, kterým se koření řada různých pokrmů. Mletý pepř se vyrábí i průmyslově a v mleté formě je běžně k dostání. Často se však mele v domácnosti pomocí speciálních mlýnků a to těsně před použitím nebo přímo do jídla. Takto mletý pepř si zachovává více ze svých vlastností, je palčivější a má ostřejší vůni. Nadměrné užívání pepře může dráždit žaludek a způsobovat tak bolesti žaludku, takže pro nemocné nebo citlivější osoby není vhodný a je lepší jej nahradit jiným kořením. 


Další pojmy slovníku:

  • Kanapky

    Název kanapky není příliš známý. Říkávalo se tak malým obloženým chlebíčkům. Oproti tomu, co se všechno zahrnuje pod pojem jednohubky, jsou kanapky...

  • Vepřové maso

    Vepřové maso patří mezi oblíbený druh masa, pro který lze použít všechny tepelné úpravy, takže se z něho připravuje dlouhá řada jídel. Bývá i...

  • Skořice čínská (kasiová)

    Čínská skořice kassia, jedno z nejstarších koření světa, je sušená kůra skořicovníku kassiového, stromu z čeledi vavřínovitých, který roste v...

  • Kornspitz

    Tento název nejčastěji objevíme v nabídkách různých marketů. Je to obchodní značka pečiva ve tvaru vřetena a hmotnosti 7 dkg. Recept na toto pečivo...

  • Škvarky

    Škvarky jsou vedlejším produktem vzniklým při škvaření sádla. Ze zbytků masové tkáně, které u syrového sádla bývají, zůstávají po rozpuštění tuku a...

Recepty s "Černý pepř mletý":

  • Ovocné kotlety

    Kotlety vykostíme, opláchneme, osušíme a obalíme v hladké mouce. V rozpáleném oleji je po obou stranách zprudka opečeme, pak zmírníme teplotu a...

  • Grilované kořeněné kuřecí čtvrtky

    Koření smícháme s olejem a směsí potřeme očištěné kuřecí čtvrtky. necháme odležet nejméně 4 hodiny v chladu. Pak grilujeme na horkém grilu, až je...

  • Masové kuličky se zeleninou

    Mleté maso promícháme s houbami podušenými na oleji a cibuli. Přidáme vejce, okořeníme mletým pepřem a osolíme. Ze směsi tvarujeme malé kuličky,...

  • Rybí chlebíčky

    Nejdříve připravíme obě pomazánky tak, že rybičky vykostíme a utřeme s dalšími přísadami. Veku podélně rozpůlíme a obě půlky částečně vydlabeme....

  • Pórkové těstoviny

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Pórek očistíme a nakrájíme jej na kolečka, větší část by měla být z bílé části....



Nové příspěvky