Vynikající chřest s omáčkou ze smetany

Vynikající chřest s omáčkou ze smetany
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 60 dkg chřestu
  • sůl

Omáčka:

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • kousek masoxu
  • 2,5 dl sladké smetany
  • 1-2 žloutky
  • citronová šťáva
  • sůl

Postup receptu

  1. Chřest očistíme a sloupneme
  2. Omytý chřest svážeme nití po 10 kouscích do svazečku, vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut
  3. Omáčku připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z chřestu, přidáme kousek masoxu a 20 minut povaříme
  4. Pak doplníme smetanou s rozšlehanými žloutky a necháme prohřát, už nevaříme
  5. Nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X