Tisk

Ciabatta (italský chléb)

Jedná se o italský bílý chléb vyráběný z pšeničné mouky a kvasnic. Jeho recept byl vyvinut sice až v roce 1982, ale rychle se stal populární v Evropě i Americe. Bochník tohoto chleba je protáhlý, široký a spíše plochý, takže se často používá jako druh sendviče. V různých oblastech se pro jeho výrobu používají odlišné ingredience a dochucující přísady, jako například majoránka nebo olivový olej, takže se pak i chléb liší jak svoji strukturou, tak křupavostí kůrky.


Další pojmy slovníku:

  • Saturejka

    Saturejka je jednoletá bylina používaná jako domácí koření..Příjemně voní a má palčivou kořenitou chuť. Právě pro svoji chuť a vůni se sušené i...

  • Cikorka

    Je pražený drcený kořen čekanky, a kdysi byla používána jako náhražka kávy. Na rozdíl od kávy však cikorka neobsahuje kofein, a tudíž je vhodná...

  • Suflé

    Je to lehký, nadýchaný pečený dezert se žloutky, bílky a dalšími přísadami. Že by měl být dezert opravdu nadýchaný až načechraný, dokládá název...

  • Mango

    Je to strom sice pocházející z Indie, ale rostoucí v tropických a subtropických oblastech po celém světě. Zajímavá je jeho dlouhověkost, jeho plody...

  • Dršťky

    Dršťky pocházejí z prvních dvou žaludků skotu. Jednoduché jsou z prvního žaludku - bachoru, dršťky z druhého žaludku - čepce jsou většinou měkčí....



Nové příspěvky