Cibulová omáčka

Cibulová omáčka
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 4 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 l masového nebo zeleninového vývaru
  • několik kapek polévkového koření nebo podravky
  • 1 žloutek
  • 1 jablko
  • šťáva z 1/2 citronu.

Postup receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ji dozlatova na másle
  2. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, za stálého míchání zředíme studeným vývarem, našleháme a při mírné teplotě povaříme
  3. Omáčku pak rozmixujeme, osolíme, ochutíme kořením a žloutkem rozmíchaným v šálku vody nebo vývaru
  4. Oloupané jablko velmi jemně nastrouháme, promícháme s citronovou šťávou a vmícháme do omáčky
  5. Pozn: můžeme přidat i jednu menší nastrouhanou mrkev, omáčka má pak lepší barvu
  6. Podáváme s vařeným masem, uzeninou nebo i natvrdo vařeným vajíčkem a knedlíky
Komentáře
  1. Ještě jsem takovou omáčku neděla a ni nejedla, tak jsme zvědavá jak to dopadne chuťově:)Cibuly mám ráda, takže si myslím, že bude chu´tové dobrá.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X