Cibulačka na francouzský způsob

Cibulačka na francouzský způsob
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3–4 větší cibule
  • 1 menší mrkev
  • kousek celeru
  • 1,5 l vývaru
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • špetka muškátového květu
  • vývar (nebo voda s masoxem)

Postup receptu

  1. Z tuku a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem, rozmícháme, osolíme a přidáme nakrájenou zeleninu
  2. Uvaříme doměkka a vše rozmixujeme
  3. Dochutíme muškátovým květem, do polévky vsypeme zelené natě, můžeme přidat 1 celé vejce a povařit, nebo přidat např. trochu mléka s rozšlehaným žloutkem a už nevařit
  4. K polévce podáváme osmažené kostičky chleba

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X