Omáčka po cikánsku k jakémukoli masu

Omáčka po cikánsku k jakémukoli masu
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 cibulky střední nebo 1 velká
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • trocha rajčatového protlaku dle chuti
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • 3 žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g slaniny na nudličky
  • 2 vetší sterilované okurky

Postup receptu

  1. Napřed si musíme nakrájet na nudličky slaninu a na kostičky cibuli a vše osmahneme
  2. Poté nakrájíme na nudličky papriku, okurek, na plátky česnek a žampiony – vše přidáme ke slanině s cibulí a zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme a dusíme asi 7 minut
  3. Pakliže je to hotové, přidáme dvě lžíce protlaku a ještě prohřejeme
  4. Dle chuti případně dochutíme
  5. Příloha: steak a hranolky, různé maso a těstoviny
Komentáře
  1. Musíme nakrájet CIBULY ???? Snad cibule je rodu ženského, vzor růže – takže růži-cubuli !!!!

  2. Mám ráda slaninku, cibula mi nevadí, okurek bude nesprávný v diktátu, tady se vaří. Rýpalové/ rýpalky, zdá se, jen tak nevymizí, ale nedejme se jimi vyvést z rovnováhy.

  3. Okurek i cibula nebo cibul je bežné nářeční stejně jako kobzol, kobzole erteple, zemák – přiznám se to Y mě vadilo taky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X