Delikátní citronový koláč s vyšlehaným sněhem

Delikátní citronový koláč s vyšlehaným sněhem
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 20 dkg hladké mouky
  • 10 dkg tuku
  • 3 dkg moučkového cukru
  • asi 1 dl vody
  • špetka soli

Náplň:

  • 2 vejce
  • 7 dkg tuku
  • 8 dkg krupicového cukru
  • 2 citrony

Sníh:

  • 2 bílky
  • 5 dkg krupicového cukru

Postup receptu

  1. Mouku prosejeme na vál, přidáme změklý tuk, cukr a špetku soli a zvolna přidáváme vlažnou vodu
  2. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout
  3. Vyválíme placku, vložíme ji do vymazané koláčové formy a vytvarujeme zvýšené okraje
  4. Propícháme vidličkou a zalijeme krémem
  5. Pečeme asi půl hodiny a před koncem pečení potřeme povrch koláče tuhým sněhem a dopékáme, až sníh zrůžoví
  6. Krém: celá vejce rozšleháme s cukrem (můžeme i umixovat), přidáme rozpuštěný tuk a vylisovanou šťávu ze dvou citronů a našleháme do pěny
Komentáře
  1. Není to zrovna extra lákavě, ale je výborný, poradila mě to známá z práce, že tady na receptech máte hodně moučníků a samé dobré recepty a musím uznat, že jsme i já spokojená.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X