Tisk

Cukr hnědý

Po technologickém zpracování cukrové řepy se krystalizací vytvoří surový hnědý cukr s vysokým obsahem sacharózy a tedy velmi sladivý. Mírně upravený se prodává v prodejnách zdravé výživy. Jeho hnědá barva je způsobena tím, že neprošel rafinací a dalšími technologickými postupy a zůstaly v něm zbytky melasy. Tento cukr má výraznou chuť a aroma a na rozdíl od bílých cukrů obsahuje i některé minerální látky jako draslík, sodík, hořčík, vápník a některé aminokyseliny. 


Další pojmy slovníku:

  • Bramborové hranolky

    Bramborové hranolky si můžeme připravit doma nebo je koupit jako polotovar. Na hranolky nejsou vhodné nové brambory, protože mají vyšší obsah vody....

  • Odvar z bylin

    Jak z názvu vyplývá, odvar se získává vařením. Používá se především v případě připravování nápojů z tvrdých částí bylin, jako jsou kořeny nebo kůra...

  • Hrášek

    Drobnější kulaté zelené hrášky se získávají z nezralých dřeňových hrachů, které se pro tyto účely pěstují. Zelený hrášek, nazývaný také cukrový...

  • Blanšírování

    Jedná se o proces spaření potravin ve vroucí vodě. Někdy se provádí proto, aby se uvolnila jejich chuť nebo zachovala barva, ale většinou proto,...

  • Cedrát

    Cedrát je plod stejnojmenné rostliny, která se dnes pěstuje po celém světě v subtropických a tropických oblastech, ačkoliv původně pochází z...



Nové příspěvky