Tisk

Cukr kostkový

Kostkový cukr vzniká lisováním bílého rafinovaného cukru do různě velkých kostek, případně i jiných tvarů. Kromě bílého cukru se začíná vyrábět již i hnědý kostkový cukr. Využívá se především pro slazení nápojů, protože jeho podávání je velmi jednoduché a k tomu účelu také už léta slouží ozdobné cukřenky. V domácí kuchyni se používá jen výjimečně, spíše jen tam, kde je zvykem určit počtem kostek množství cukru. 


Další pojmy slovníku:

  • Topinkovač

    Topinkovač je malý elektrický kuchyňský spotřebič určený k opékání krajíců různých druhů chleba. První topinkovače se vyráběly už na přelomu 19. a...

  • Šalotka

    Cibule šalotka, lidově nazývaná množilka, je odrůda cibule, která místo jedné cibule vytváří trs cibulek stejné velikosti. Používá se jako normální...

  • Červená řepa

    Červená řepa s přízviskem salátová i další příbuzné plodiny se vyvinuly z plané rostliny Beta maritima, rostoucí na březích Středozemního moře....

  • Kuskus

    Jedná se o velmi drobné kulaté granule, které jsou vytvarovány ze speciální mouky semolina a potom jsou obaleny v hladké pšeničné mouce. Tradiční...

  • Koktejl bez alkoholu

    Základem nealkoholického koktejlu je nejčastěji mléko nebo některý z mléčných výrobků, jako je kefír, podmáslí, smetana, jogurty. Ale koktejl lze...

Recepty s "Cukr kostkový":

  • Svařené víno

    Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Sklenice, ve kterých budeme svařené víno podávat,...

  • Nekynuté koláče s majonezou

    Nejdříve s eudělá kvásek, potom se přimíchá pomalu mouka a vejce, špetka soli, oleje a majonézy a vypracujeme těsto. Z toho hned tvarujeme koláčky...



Nové příspěvky