Tisk

Cukr kostkový

Kostkový cukr vzniká lisováním bílého rafinovaného cukru do různě velkých kostek, případně i jiných tvarů. Kromě bílého cukru se začíná vyrábět již i hnědý kostkový cukr. Využívá se především pro slazení nápojů, protože jeho podávání je velmi jednoduché a k tomu účelu také už léta slouží ozdobné cukřenky. V domácí kuchyni se používá jen výjimečně, spíše jen tam, kde je zvykem určit počtem kostek množství cukru. 


Další pojmy slovníku:

  • Kinpira

    Jedná se o japonský způsob vaření jídla, které je možné popsat jako současné dušení a opékání na malém množství tuku. Tímto způsobem se v japonské...

  • Pšeničná krupice hrubá

     Pšeničná krupice se vymílá na hrubší strukturu než hrubá mouka. Větší částice velmi dobře vstřebávají vodu, takže konečný výrobek je pak...

  • Výluh z bylin

    Výluhem většinou připravujeme některé léčivé nápoje a to z naťových bylin. Mělo by při něm dojít k šetrnému vyluhování látek rozpustných ve vodě a...

  • Brynza

    Brynza, slovensky bryndza, je měkký a solený ovčí sýr vyráběný z hrudkového ovčího sýra. Není specialitou jen Slovenska, vyrábí se i v jiných...

  • Jablečný ocet

    Cukr obsažený v jablečné dužnině se kvašením postupně přemění na alkohol a kyselinu octovou. Jablečný ocet lze vyrobit i po domácku, ale nikdy není...

Recepty s "Cukr kostkový":

  • Nekynuté koláče s majonezou

    Nejdříve s eudělá kvásek, potom se přimíchá pomalu mouka a vejce, špetka soli, oleje a majonézy a vypracujeme těsto. Z toho hned tvarujeme koláčky...

  • Svařené víno

    Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Sklenice, ve kterých budeme svařené víno podávat,...



Nové příspěvky