Tisk

Cukr krupicový

Krupicový cukr, prodávaný pod obchodním názvem cukr krupice, je cukr jemněji mletý než cukr krystalový. Pro svoji strukturu je někdy označován jako pískový a pod tímto názvem se také vyskytuje v některých receptech. Je to univerzální cukr používaný při pečení moučníků a vaření různých sladkých jídel. Do třených těst na koláče a bábovky i jiné moučníky je vhodnější než cukr moučkový, ale nelze jej použít na polevy, nehodí se ani do krémů. 


Další pojmy slovníku:

  • Hrách

    Hrách je známá bobovitá rostlina pocházející ze Středomoří. V kuchyni se používají semena vyloupaná z lusků, která jsou v době zralosti žlutá nebo...

  • Ananas

    Ananas je dužnaté plodenství mnoha drobných plodů (bobulí), které srůstají a vytvářejí tzv. nepravý plod. Rostlina pochází z Jižní Ameriky a v...

  • Cuketa

    Cukety, zuccchini neboli zucchetti jsou typem tykve obecné. V některých receptech se také objevují pod zjednodušeným názvem cukýny nebo cukíny....

  • Porridge

    Porridge je obilninová kaše vařená ve vodě nebo v mléce. Kromě obilnin jako oves, pšenice, ječmen nebo kukuřice se může použít i rýže, brambory...

  • Konkase (Concasse)

    Konkase je termín z francouzštiny, který znamená nasekanou, rozmačkanou nebo rozmixovanou základní surovinu. Většinou se jedná o zeleninu....

Recepty s "Cukr krupicový":

  • Ostružinová marmeláda

    Zahradní nebo lesní ostružiny přebereme, po menších dávkách na cedníku propláchneme, nasypeme do kastrolu, rozmačkáme, podlijeme 2 lžícemi vody a...

  • Čokoládová bábovka

    Ve 1/4 l vroucí vody rozpustíme instantní kávu a necháme vychladnout. Pokud nepoužíváme instantní kávu, tak uvaříme normální kávu a po vychladnutí...

  • Bezinková šťáva

    Zralé bezinky otrháme ze stopek, přebereme a propláchneme, mírně zalijeme vodou a podusíme. Prolisujeme přes cedník, šťávu zahřejeme, vmícháme do...

  • Jemný jablkový závin s tvarohem

    Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky. Žloutky utřeme s cukrem a citronovou šťávou do pěny. Vmícháme tvaroh a jablka a opatrně vmícháme tuhý...

  • Třešňová piškotová bublanina

    Ze 4 bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj lžíci cukru a pak za stálého šlehání přidáváme žloutky se zbývajícím cukrem a vanilkovým cukrem....



Nové příspěvky