Tisk

Cukr moučkový

Bílý moučkový cukr se vyrábí mletím krystalového cukru najemno. Ve starších receptech se někdy uvádí jako cukr práškový. Je to jemný cukr, do kterého jsou přidány látky, které zabraňují jeho zvlhnutí, zhrudkovatění a ztvrdnutí. Moučkový cukr se používá především při pečení různých druhů moučníků, zvláště pak cukroví. Nepostradatelný je tento cukr do sladkých polev a jemných krémů. Slabou vrstvou moučkového cukru se poprašují upečené moučníky všech druhů. 


Další pojmy slovníku:

  • Cukr moučkový

    Bílý moučkový cukr se vyrábí mletím krystalového cukru najemno. Ve starších receptech se někdy uvádí jako cukr práškový. Je to jemný cukr, do...

  • Králík

    Králík se u nás pro maso chová částečně ve velkochovech, ale pak především v domácím chovu a pro obchodní účely se vykupuje a zpracovává tak, že...

  • Podmáslí

    Podmáslí je vedlejší produkt při výrobě másla. To se týká tradičního podmáslí. Průmyslově je podmáslí také vyráběno kysáním mléka a odstraněním...

  • Cukr Muskovado

    Muskovado ( Muscovado) je surový nerafinovaný třtinový cukr. Jeho významnými producenty byly Filipíny a ostrov Barbados. Proto je také známý jako...

  • Saturejka

    Saturejka je jednoletá bylina používaná jako domácí koření..Příjemně voní a má palčivou kořenitou chuť. Právě pro svoji chuť a vůni se sušené i...

Recepty s "Cukr moučkový":

  • Kapustová pečeně

    Kapustu uvaříme v horké vodě. Pak ji vymačkáme, zbavíme silných žeber, umeleme a dáme do mísy. Drobně usekanou cibuli zpěníme na tuku a přidáme ke...

  • Rumové placičky

    Z mouy, cukru, másla, vejce a rumu vypracujeme těsto a necháme uležet. Pak to těsto vyválíme a vykrajujeme všelijaké tvary, které na vymyzaném...

  • Losos s křenem

    Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na oleji ho z obou stran několik minut opékáme. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Žloutky...

  • Angreštová marmeláda s ananasem.

    Angreštová marmeláda s ananasem. Angrešt, rybíz a ananas pomeleme na mlýnku na ovoce.Šťávu z kompotu doplníme do 2 litrů vylisovanou šťávou z angreštu a ananasu. Želírfixy...

  • Bosenská opékaná játra

    Vepřová játra nakrájíme na plátky, mírně naklepeme na jedné straně posypeme majoránkou, po obou stranách obalíme ve strouhance a opékáme pomalu po...



Nové příspěvky