Tisk

Cukr moučkový

Bílý moučkový cukr se vyrábí mletím krystalového cukru najemno. Ve starších receptech se někdy uvádí jako cukr práškový. Je to jemný cukr, do kterého jsou přidány látky, které zabraňují jeho zvlhnutí, zhrudkovatění a ztvrdnutí. Moučkový cukr se používá především při pečení různých druhů moučníků, zvláště pak cukroví. Nepostradatelný je tento cukr do sladkých polev a jemných krémů. Slabou vrstvou moučkového cukru se poprašují upečené moučníky všech druhů. 


Další pojmy slovníku:

  • Česnek

    Česnek je stará kulturní rostlina používaná odedávna jako potravina a jako léčivá rostlina. Pochází z plané rostliny rostoucí ve střední Asii a...

  • Solamyl

     Solamyl je obchodní název bramborové škrobové moučky. Je tak vžitý, že se běžně používá pod tímto označením i v receptech. Bramborovou moučku...

  • Fritování

    Fritování je způsob smažení, kdy je smažená potravina celá ponořená v oleji nebo tuku. Protože se přitom používá vysoká teplota, je fritování...

  • Grilování

    Grilování je tepelná úprava nezabaleného pokrmu, který se opéká na otevřeném roštu přímo nad sálajícím zdrojem tepla. Pro klasické grilování nad...

  • Garnýrování

    Garnýrování znamená obkládání hlavního pokrmu přílohou. Název se používá spíše při takovém způsobu servírování na stůl, kdy se více porcí předkládá...

Recepty s "Cukr moučkový":

  • Krůtí závitky s drůbežími játry

    Opláchnuté krůtí plátky osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme náplň, kterou je budeme plnit. Očištěná játra nakrájíme na kousky a...

  • Zapékané houby se smetanou

    Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme houby pokrájené na plátky a přikryté je podusíme. Když houby změknou, zalijeme je smetanou s...

  • Gulášová polévka se sýrem

    Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, usekaný česnek a na kolečka nakrájený párek. Zaprášíme moukou a osmahneme dorůžova. Pak přidáme sladkou...

  • Čočková polévka se smetanou 3

    Opranou čočku namočíme, pak ji uvaříme doměkka. V polovině varu přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu. Polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s...

  • Domácí jaternice

    Uvařené maso nadrobno rozsekáme a umeleme. Syrová játra a namočené vymačkané žemle umeleme a na vále promícháme se zázvorem, majoránkou, pepřem,...



Nové příspěvky