Nejlepší recepty na masové pomazánky

Neošizená domácí pomazánka je skvělou svačinou na cesty i večeří. Ve většině obchodů seženete pomazánky již hotové. Práce s vlastní výrobou se vám však vrátí ve vylepšené chuti a jistotě, z čeho se jídlo skládá. Návštěvy takové pohoštění jistě ocení.

Pomazánky se dají připravovat téměř z každého druhu masa. Často využívané bývají:

  • hovězí
  • vepřové
  • drůběží
  • rybí maso
  • játra
  • a další

Důležité je, aby každý druh masa na pomazánku byl předem tepelně upraven.

Vyzkoušejte následující recepty a ohromte rodinu domácí pomazánkou.

1. Masová pomazánka z uzené makrely

Zkombinujte pozitivní zdravotní účinky ryb a vynikající chuť.

INGREDIENCE

  • 300 g uzené makrely
  • 200 g lučiny
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 červená cibule pokrájená najemno
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • sůl
  • pepři

POSTUP

  1. Makrelu obereme a malé kousky masa dáme do mísy.
  2. Přidáme zbytek ingrediencí.
  3. Vypracujeme v hladkou pomazánku.
  4. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Při podávání můžeme posypat pórkem.

Hotový chutný recept na masovou pomazánku z uzené makrely.

2. Pomazánka z vepřového masa

Vynikající a rychlá. Skvěle chutná na ještě teplých opečených toustech.

INGREDIENCE

  • 300 g mletého vepřového
  • 1/2 hrnku nastrouhaného celeru
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 1/2 cibule pokrájená najemno
  • 2 lžíce nálevu z okurek
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  1. Vepřové maso orestujeme na pánvi.
  2. Do mísy dáme všechny ingredience.
  3. Vypracujeme v hladkou pomazánku.
  4. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme.

Skvělý hotový recept na pomazánku z vepřového masa.

3. Pomazánka z hovězího masa

Lehce pikantní pomazánka, kterou jednou udělat nestačí.

INGREDIENCE

  • 300 g mletého hovězího
  • 1/2 hrnku cibule nasekané najemno
  • 1/2 hrnku nastrouhaného celeru
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 2 lžičky křenu
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

POSTUP

  1. Hovězí maso orestujeme na pánvi.
  2. Do mísy dáme všechny ingredience.
  3. Vypracujeme v hladkou pomazánku.
  4. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Posypeme petrželkou.
  6. Podáváme.

Hotový recept na chutnou masovou pomazánku z hovězího.

4. Pomazánka z kuřecího masa

Jemná kuřecí pomazánka zachutná i dětem.

INGREDIENCE

  • 300 g uvařeného kuřecího masa
  • 200 g mascarpone
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce másla
  • 1 červená cibule pokrájená najemno
  • 2 hrsti nasekané pažitky
  • sůl
  • pepři

POSTUP

  1. Ingredience vložíme do kuchyňského robota.
  2. Mixujeme dohladka.
  3. Vmícháme pažitku.
  4. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme s křupavým pečivem.

Hotový recept na vynikající pomazánku z kuřecího masa.

5. Masová pomazánka z tresčích jater

Delikatesa, kterou můžete bez obav naservírovat na každé party či oslavě.

INGREDIENCE

  • 100 g tresčích jater z konzervy
  • 1/2 červené cibule pokrájená najemno
  • 100 g másla
  • 120 g lučiny
  • 2 vejce uvařené natvrdo
  • 1 lžíce citronové šťávy

POSTUP

  1. Všechny ingredience vložíme do kuchyňského robota.
  2. Rozmixujeme (lze nechat hrubší konzistenci).
  3. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Podáváme posypané jarní cibulkou.

Hotový skvělý recept na masovou pomazánku z tresčích jater.

Představili jsme vám 5 snadných receptů, jak okouzlit své okolí masovou pomazánkou.

Všechny druhy pomazánek podáváme s různými druhy chleba, houskami, rohlíky nebo toasty k snídani.

Podáváme teplé i studené.

Vyzkoušejte také pikantní vepřovou pomazánku.

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

No Comments

  • Já jsem letos udělal trochu jiný salát. Na ten bramborový s kaprem nebyla chuť, tak padla volba na kynutý knedlík se zelním, výpečky a bůček a měl jsem úspěch 🙂 Občas je fajn nabourat tradice:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *