Tisk

Dresink (Dressing)

Dresink je zálivka na saláty. Obecně se používají hlavní tři druhy dresinků, kyselý, krémovitý a vařený. Kyselé dresinky se připravují z octa a oleje. V krémovitých dresincích je obvykle hlavní surovinou majonéza, ale může to být i zakysaná smetana, jogurt nebo tvaroh. Do vařených zálivek, které se většinou připravují ve vodní lázni, se dávají podobné suroviny jako do krémovitých zálivek, ale navíc se přidává vaječný žloutek. Všechny tři druhy zálivek se různě dochucují kořením, bylinkami, solí, cukrem a citrusovou šťávou.


Další pojmy slovníku:

  • Vepřová krkovička

    Vepřová krkovička je výsek vepřového masa z hřbetní části vepře za hlavou a před vepřovou pečení a prodává se většinou s kostí. Krkovička je...

  • Hrášek

    Drobnější kulaté zelené hrášky se získávají z nezralých dřeňových hrachů, které se pro tyto účely pěstují. Zelený hrášek, nazývaný také cukrový...

  • Casserole

    Nejedná se o název pokrmu, ale o název z francouzštiny. Používá se pro skleněný, keramický nebo ocelový hluboký velký hrnec, mísu nebo pekáč, ve...

  • Sezamová semena

    Tato semena jsou plody sezamu, jednoleté rostliny pocházející z Indie, která se v současnosti pěstuje i jinde, ale pouze v tropických oblastech....

  • Acidofilní mléko

    Acidofilní mléko je druh kysaného mléka, které bylo vyrobeno za pomoci mléčných bakterií. Podle druhu těchto bakterií, které patří mezi acidofilní...

Recepty s "Dresink (Dressing)":

  • Míchaný salát s kukuřicí

    Salát, rajčata a okurku nakrájíme na kostky, přisypeme kukuřici a promícháme. Do jogurtu přidáme vrchovatou lžičku hořčice a opět důkladně...



Nové příspěvky