Tisk

Dresink (Dressing)

Dresink je zálivka na saláty. Obecně se používají hlavní tři druhy dresinků, kyselý, krémovitý a vařený. Kyselé dresinky se připravují z octa a oleje. V krémovitých dresincích je obvykle hlavní surovinou majonéza, ale může to být i zakysaná smetana, jogurt nebo tvaroh. Do vařených zálivek, které se většinou připravují ve vodní lázni, se dávají podobné suroviny jako do krémovitých zálivek, ale navíc se přidává vaječný žloutek. Všechny tři druhy zálivek se různě dochucují kořením, bylinkami, solí, cukrem a citrusovou šťávou.


Další pojmy slovníku:

  • Boršč

    Boršč je velmi známý druh polévky z červené řepy, který se připisuje především ruské kuchyni. Tato polévka je ale oblíbená i na Ukrajině a v...

  • Černý pepř mletý

    Tmavé a svraskalé kuličky pepře se melou na jemný prášek, kterým se koření řada různých pokrmů. Mletý pepř se vyrábí i průmyslově a v mleté formě...

  • Páj (Pie)

    Je to počeštělý název koláče z anglického slova "pie", které se v historických pramenech objevuje už od 12. století. Koláče pečené z...

  • Rybí filé

    Rybí filé je všeobecný název pro části mořských ryb. Většinou se jedná o některý z druhů tresky. Ryby jsou již očištěné a prodávané jako řezy...

  • Sašimi (Sashimi)

    Jedná se o japonské tradiční jídlo jehož název se objevuje už ve 14. století. Základem tohoto pokrmu je syrová ryba nebo jiný mořský živočich....

Recepty s "Dresink (Dressing)":

  • Míchaný salát s kukuřicí

    Salát, rajčata a okurku nakrájíme na kostky, přisypeme kukuřici a promícháme. Do jogurtu přidáme vrchovatou lžičku hořčice a opět důkladně...



Nové příspěvky