Tisk receptu

Dušená kapusta

Recept od: Daniela Foltýnová, přidán 30.07.2008


Ingredience
1 velká kapusta, cibule, trocha špeku nebo slaniny, sůl, trocha mouky na zaprášení, pepř, česnek, vajíčko.

Příprava receptu

Nejdříve dáme kapustu do vařící vody spařit, necháme přejít varem, potom ji scedíme, dáme na kastrol do kterého si připravíme nakrájený špek nebo slaninu a osmahlou cibulku, pak trochu podlijeme vodou, osolíme a když je měkká, zaprášíme moukou. Dáme trochu pepře a česneku a nakonec dáme do polévky vajíčko.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  45 minut
Obtížnost:         zvládne každý zvládne každý


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Bezmasá jídla




Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!

Příspěvky k receptu: Dušená kapusta

Vložit nový příspěvek
Nechapu Autor: GEo, vloženo 27.08.2009
OdpovědětAch jo... proc nikdo nedokaze napsat normalni recept. Jen si predstavte jak by to jidlo vypadalo kdyby se postupovalo presne podle receptu... Ta kapusta se ma nakrajet? Nepo se ma pouzit cela? Jestli nakrajet tak na jak velke casti atd atd... cibule se ma nakrajet na kosticky, krouzky nebo se nema krajet?
Re: Nechapu Autor: Slepička Olinka, vloženo 21.10.2010
OdpovědětTu kapustu si dejte do osolené vařicí vody na pár minut poařit.Já přidávám celý kmín.Rodina říká,že ho tlačím pod tlakem všude.Je to trochu pravda,ale zlepšuje stravitelnost všeho.Pak ji vyjmu,zcedím do hrnku.Mezi tím si osmahnu na dobrém sádle slaninu,cibuli a naňamraný česnek.Kapustu rozkrájím na prkénku na proužky jako zelí-1x4cm(asi).Ta cibule může být na hrubo,nebo na půlkroužky.Stačí?
Re: Re: Nechapu Autor: zd, vloženo 25.10.2011
OdpovědětTy snad neumíš číst? On se ptá = kdy se ta kapusta krájí a jak dlouho se má dusit. Mám ti to napsat ještě jednou?
Re: Re: Re: Nechapu Autor: jana, vloženo 02.10.2014
Odpovědětje to nutné tak zkoumat? Když se vám ten recept nelíbí,tak jděte na jiný.
mňam Autor: Slepička Olinka, vloženo 21.10.2010
OdpovědětZkuste přidat uzené masíčko,nebo alespoň zbytky uzeniny z ledničky. Když zbyde hotová kapusta,přidám do karbanátků.Vývar,košťály a okrajové tmavé a oschlé listy přidávám do vývaru polévky.Pak,vyvařené,umelu do sekané.
Zadělávaná kapusta Autor: VěraDuchoslavová, vloženo 19.02.2011
OdpovědětJá kapustu povařím 10 min. v lehce osolené vodě, po odkapání nakrájím na kostičky a dám na osmahnutou cibuli asi 4 ks, potom přidám cca 30 dkg gothae, nebo uzené na kostičky, zamíchám 3 vejce, osolím a opepřím a s braborama je to žrádélko.
dušená kapusta nebo polévka :)) Autor: anazuz, vloženo 14.03.2011
Odpověděta fascinuje mě těch pár slov nakonec.......do POLÉVKY přidáme vejce......tak co to tu vlastně vaříme ????
jak to dělám já Autor: babka, vloženo 09.08.2011
OdpovědětMilá děvčata, já to dělám podobně, ale kapustu jen properu, nakrájím, dám ji na sádlo a špek, přidám buď kousek uzeného a nebo nějakou klobásu a přidám na kostičky nakrájené brambory, česnek, pepř a to všechno dusím, Až vše změkne, podle toho, kolik tam chcete mít šťávy a trochu zapráším. Jak chcete, buď řidší nebo hustší. Jednou za čas je to bezva jídlo. Zdravím všechny.
Kapusta Autor: Eva, vloženo 20.10.2011
OdpovědětŠlo by to i s knedlíkem?
aaa Autor: zd, vloženo 25.10.2011
OdpovědětA kdy se ta kapusta krájí? Až je hotová a vychladne?
Re: aaa Autor: jana, vloženo 02.10.2014
Odpovědětzkuste ji krájet,když je horká.....hledáte mouchy nebo opravdu máte IQ tykve
z dušené kapusty je polévka Autor: paela, vloženo 10.01.2014
OdpovědětV závěru receptu je, že se přidá do polévky vejce. Opravdu zajímavý recept, chtělo by to kurz vaření.
Re: z dušené kapusty je polévka Autor: jana, vloženo 02.10.2014
Odpovědětno a co,tak někdo to má jako dušenou kapustu,někdo jako polévku. I v té polévce je ta kapusta dušená. NEREJPEJTE!!!!
poprvé vyzkoušená a je moc dobrá Autor: , vloženo 02.03.2009
OdpovědětKaustička je mooc dobrá a zdravá, ale nikdy jsem ji neměli, zak jsem ji udělla podle vás a je opravdu dobrá.
Re: poprvé vyzkoušená a je moc dobrá Autor: dana, vloženo 12.05.2009
OdpovědětJá do ní přidávám nasekanou cibulku na jemno společně se slaninkou. To je potom lahoda, pěkně se navoní kapustička a je to potom mnohem chutnější.
Re: Re: poprvé vyzkoušená a je moc dobrá Autor: Lucinka, vloženo 31.08.2009
OdpovědětTento recept máme hrozně oblíbenej pro naše prcínky doma a ti to zbožňují:)Nic bych na tom neměnila na receptu myslím a k tomu vařené brambory.
Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky