Recept: Dušená kapusta

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 velká kapusta
  • cibule
  • trocha špeku nebo slaniny
  • sůl
  • trocha mouky na zaprášení
  • pepř
  • česnek
  • vajíčko.

Postup receptu

  1. Nejdříve dáme kapustu do vařící vody spařit, necháme přejít varem, potom ji scedíme, dáme na kastrol do kterého si připravíme nakrájený špek nebo slaninu a osmahlou cibulku, pak trochu podlijeme vodou, osolíme a když je měkká, zaprášíme moukou
  2. Dáme trochu pepře a česneku a nakonec dáme do polévky vajíčko

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 19 votes

Recenze kuchyňských spotřebičů

No Comments

  • Kaustička je mooc dobrá a zdravá, ale nikdy jsem ji neměli, zak jsem ji udělla podle vás a je opravdu dobrá.

  • Já do ní přidávám nasekanou cibulku na jemno společně se slaninkou.
    To je potom lahoda, pěkně se navoní kapustička a je to potom mnohem chutnější.

  • Ach jo… proc nikdo nedokaze napsat normalni recept. Jen si predstavte jak by to jidlo vypadalo kdyby se postupovalo presne podle receptu… Ta kapusta se ma nakrajet? Nepo se ma pouzit cela? Jestli nakrajet tak na jak velke casti atd atd… cibule se ma nakrajet na kosticky, krouzky nebo se nema krajet?

  • Tento recept máme hrozně oblíbenej pro naše prcínky doma a ti to zbožňují:)Nic bych na tom neměnila na receptu myslím a k tomu vařené brambory.

  • Tu kapustu si dejte do osolené vařicí vody na pár minut poařit.Já přidávám celý kmín.Rodina říká,že ho tlačím pod tlakem všude.Je to trochu pravda,ale zlepšuje stravitelnost všeho.Pak ji vyjmu,zcedím do hrnku.Mezi tím si osmahnu na dobrém sádle slaninu,cibuli a naňamraný česnek.Kapustu rozkrájím na prkénku na proužky jako zelí-1x4cm(asi).Ta cibule může být na hrubo,nebo na půlkroužky.Stačí?

  • Zkuste přidat uzené masíčko,nebo alespoň zbytky uzeniny z ledničky. Když zbyde hotová kapusta,přidám do karbanátků.Vývar,košťály a okrajové tmavé a oschlé listy přidávám do vývaru polévky.Pak,vyvařené,umelu do sekané.

  • Já kapustu povařím 10 min. v lehce osolené vodě, po odkapání nakrájím na kostičky a dám na osmahnutou cibuli asi 4 ks, potom přidám cca 30 dkg gothae, nebo uzené na kostičky, zamíchám 3 vejce, osolím a opepřím a s braborama je to žrádélko.

  • a fascinuje mě těch pár slov nakonec…….do POLÉVKY přidáme vejce……tak co to tu vlastně vaříme ????

  • Milá děvčata, já to dělám podobně, ale kapustu jen properu, nakrájím, dám ji na sádlo a špek, přidám buď kousek uzeného a nebo nějakou klobásu a přidám na kostičky nakrájené brambory, česnek, pepř a to všechno dusím, Až vše změkne, podle toho, kolik tam chcete mít šťávy a trochu zapráším. Jak chcete, buď řidší nebo hustší. Jednou za čas je to bezva jídlo. Zdravím všechny.

  • Ty snad neumíš číst? On se ptá = kdy se ta kapusta krájí a jak dlouho se má dusit. Mám ti to napsat ještě jednou?

  • V závěru receptu je, že se přidá do polévky vejce. Opravdu zajímavý recept, chtělo by to kurz vaření.

  • no a co,tak někdo to má jako dušenou kapustu,někdo jako polévku. I v té polévce je ta kapusta dušená. NEREJPEJTE!!!!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *