Tisk receptu

Dušená mrkev

Recept od: Olyn, přidán 30.07.2008


Ingredience
1 kg mrkve, 1 cibule, trocha mouky, trocha cukru,sůl.

Příprava receptu

Nastrouháme mrkev, ale před tím ji očistíme. V kastrolku dáme usmažit cibuli a pak na to dáe nastrouhanou mrkev, chvíli dusíme, pak zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a když je měkká zapráčíme moukou. Před koncem dáme trochu cukru a necháme ještě povařit. vyborné je k tomu vařené hovězí maso nebo vepřové.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    6 osob(y)
Doba přípravy:  40 minut
Obtížnost:         zvládne každý zvládne každý


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Bezmasá jídla , Omáčky , Rychlé recepty




K receptu doporučujeme

Přílohy

Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!
Dušená mrkvička
Dušená mrkev od Gabina Zvětšit obrázek

Přidat vlastní fotografii receptu

Příspěvky k receptu: Dušená mrkev

Vložit nový příspěvek
Dušená mrkvička Autor: Gabka, vloženo 03.08.2009
OdpovědětTak malý už je dávno zdravý a mrkvička mu moc nechutnala, ale to asi proto, že mi téhdy nechtěl jíst vůbec nic, dnes jí vařím po druhé a budu jí dávat i dceři, tak jsem zvědavá. Snad jim to dnes bude chutnat oběma. No nic jdu jí zahustit a jdeme papat.
Dušená mrkev Autor: Jarka , vloženo 08.08.2009
OdpovědětMrkev se prakticky dělá stejným způsobem jak píšete a zkuste tam dát ještě rozmačkaný česnek,to nemá chybu, moc dobrý. Jarka
dušená mrkvička Autor: gábina, vloženo 08.12.2009
Odpověděts troškou smetánky je to výborná bašta
dusím se - ale ne mrkvičkou - smíchem Autor: Bronka, vloženo 26.07.2011
OdpovědětTedy to je bomba, co tady dokážete z obyčejné dušené mrkve udělat: citrónek, smetánka, medíček, cukříček. Holky, to nemáte mozek na něco jiného, než udělat z obyčejné dušené mrkve kovbojku???
Re: dusím se - ale ne mrkvičkou - smíchem Autor: sebis, vloženo 30.09.2016
OdpovědětTaky mam pocit ze z tech zdrobnělin všem jebe a to se nemusí jednat jen o jídle. Máme rýmečku,jdeme papat, rostou nám zoubečky atd. Vlastně nevím jestli zoubky rostou mamince nebo dítěti nebo jestli se pravě posrala maminka nebo dítě. Při cvičení zvedneme nožičku aby jsme protáhli zádíčka nebo si dáme gulášek se šesti. Kurva to všem jebe? Co je to za debilní řeč?
Re: Re: dusím se - ale ne mrkvičkou - smíchem Autor: Blažej, vloženo 06.10.2016
OdpovědětTo už ani není normální!! Viz:mrkvička-papat-smetánka-mňamka-dva ročky(??roček je kůň!:-))-papkat-Raduška-Nikolka-máslíčko-citronek-dobroučké A užité ingredience ani nekomentuji, jako zkušený profikuchař opravdu trpím a jímá mě děs a hrůza jak jsou některé dámy schopny tuto ultra jednoduchou klasiku zprznit. Pokud vytváří vlastní recept-budiž- ale už to není ten původní! A lá Jirka Bába- nemáš cibuli?-vraž tam čenek!Nemáš telecí?-naklepej bůček! Strašné, ale svým způsobem perverzně komické...
*** Autor: stano, vloženo 06.10.2011
Odpovědětpřidávám muškátový květ,je to odzkoušené léta,dík stano
BEZ CUKRU ! Autor: Radka, vloženo 06.02.2014
OdpovědětMrkev je sladká sama o sobě dost.Dusím ji na másle,popráším nakonec moukou,už bez pokličky ještě povařím,ale NIKDY nedávám cukr,jen sůl podle chuti.
Kamárdka mě poradila přidáním citrónu Autor: Jarka, vloženo 04.08.2008
OdpovědětNa popud mě kamarádky sem tento recept vyzkoušela s citrónem a je to mňamka.
Re: Kamárdka mě poradila přidáním citrónu Autor: Helča, vloženo 26.01.2009
OdpovědětMrkev v pořádku(také dávám citron),ale brambory zalévat vodou až jsou potopené,to je plýtvání vitamíny!Stačí dát 1dcl vody,pět min.povařit a pak vypnout(nezvedat pokličku,aby nevyšla pára)a brambory dojdou za 15 min.
Re: Re: Kamárdka mě poradila přidáním citrónu Autor: Pavlína, vloženo 26.02.2009
Odpovědětmě zase chutná, když tu omáčku zahustím troškou smetánky
Re: Re: Re: Kamárdka mě poradila přidáním citrónu Autor: , vloženo 19.03.2009
OdpovědětHmmmmmmmmmmmmmmmm
Re: Re: Re: Re: Kamárdka mě poradila přidáním citrónu Autor: Jarka , vloženo 08.08.2009
OdpovědětDo mrkve přidej česnek,to nemá chybu vynikající
Re: Re: Re: Re: Kamárdka mě poradila přidáním citrónu Autor: , vloženo 20.03.2009
Odpovědětzadny hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ale mnam!!!!
Re: Re: Re: Re: Re: Kamárdka mě poradila přidáním citrónu Autor: Gabka, vloženo 27.03.2009
OdpovědětTak já dnes vařím dušenou mrkev poprvé od dětství jsem jí nesnášela, ale dnes mě to donutilo k vůli synovi, který má střevní potíže a má doporučenou dietu, tak jsem zvědavá jak se mi to povede a vůbec zda-li mu to bude chutnat, jsou mu dva ročky. Takže to zkouším z vepřovým masem. Smetánka zní výborně a citrón taky, smetánku nemám a ani jí teď nesmí a citrón taky, ale určitě to jednou vyzkouším, podle toho jak nám to pojede, dnes to budu obědvat i já.
Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: , vloženo 20.04.2009
OdpovědětDobrý den, to je mě líto, že má tak malej pr´dolka střevní potíže, ale určitě si ji zamiluje naše malá Nikolka ji zbožnuje a snad malé dítě neznám co by nemělo rádo dušenou mrkvičku.
Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: , vloženo 28.04.2009
OdpovědětJo jo já též neznám dítě, které nemá rádo dušenou mrkvičku ještě ji moje babička vždycky zahustila smetánkou.
Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: Gabriela, vloženo 04.05.2009
OdpovědětJá tedy volím variantu bez smetany je to s tím takové divné:(Hlavně ať tam je hodně cukru.
Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: , vloženo 25.05.2009
OdpovědětSe smetanou to ani neznám teda:) ani by nám to nechutnalo.
Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: , vloženo 23.06.2009
OdpovědětDcerka mě to pořád nechtěla papkat a tak mě napadlo tam dát rošku medu na oslazení a ten to tak zjemnil a dodal tomu takovu zajímavou chuť, že to najednou Raduška začala jíst:)Ráda se o to s vámi podělím.
Re: Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: , vloženo 13.07.2009
OdpovědětHmm trošla medu to je zajímavé a halvně zdravé a to halvně pro děti děkuji za tip:))))
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: Tamaruš, vloženo 20.07.2009
OdpovědětMed bych si tam určitě nedala!Normální cukr, ten med to tím aji nasmaradí blééé!!!!!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: Zuzana, vloženo 11.09.2009
OdpovědětU nás by taky neprošel asi med:(
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: Jana, vloženo 06.10.2009
OdpovědětNezapomntě na zjemění máslíčko:) to je nej nej
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: miládka, vloženo 30.10.2009
Odpovědětjančo to je jasná věc na zjemnění a někdy přidám i cukr děti to zbožňujé a k tomu brambor vařený a je to:)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: Kája, vloženo 10.11.2009
OdpovědětU nás hodně cukru a kapka citronu a je to snad nej jídlo našich děti s bramborem
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: saša, vloženo 05.02.2010
OdpovědětUž se na ni dlouho chystám ji udělat malé, ale bojím se že ji zkazím hrůza, neumím moc vařit a ted se dívám, že to neni moc složité
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: Dáša, vloženo 15.02.2010
OdpovědětNebojte se je ot strašně jednoduché a moc dobré
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: Lída, vloženo 03.03.2010
OdpovědětJenom souhlasím s paní je to hrozně jednoduché a tak dobroučké
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušená mrkvička naše oblíbená, ale jen s citronkem Autor: sebis, vloženo 30.09.2016
Odpovědětblbky a co tak mrkev s citronem????
Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...