Tradiční turecký džuveč dělaný v papiňáku

Tradiční turecký džuveč dělaný v papiňáku
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50–60 dkg vepřové plece
  • 1 velká cibule
  • 3 rajčata
  • 2 papriky
  • 1 mrkev
  • 3 brambory
  • 10 dkg rýže
  • 1 malý rajský protlak
  • 3 stroužky česneku
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • mletý pepř
  • podle chuti feferonka (nemusí být)
  • 1 lžíce sádla

Postup receptu

  1. Na rozehřátém sádle zpěníme nakrájenou cibuli
  2. Přidáme maso nakrájené na kostky a krátce osmažíme, aby se zatáhlo
  3. Pak přidáme nakrájenou mrkev, rajčata, papriky a brambory
  4. Společně asi 5 minut podusíme
  5. Potom přidáme malý rajský protlak, propláchnutou rýži a zalijeme 4 dl vody
  6. Hrnec uzavřeme a dusíme 10–15 minut
  7. Podáváme bez přílohy nebo s chlebem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X