Tisk

En Papillote

Francouzský název "En Papillote" znamená v překladu "v pergamenu". Je to způsob kuchyňské úpravy, kdy se jídlo pečlivě zabalí do potravinářského papíru z celulózy, voskového papíru nebo hliníkové fólie a pak se peče. U nás se takto připravují jídla v hliníkové fólii - alobalu. V uzavřeném balíčku se udržuje vlhkost, která může pocházet přímo z použitých surovin nebo se do balíčku přidává malé množství tekutiny, jako voda, pivo nebo víno, případně jogurt, kečup, řídká hořčice nebo různě ochucená zálivka. Nejčastěji se tento způsob vaření používá u drůbeže nebo ryb, ale lze tak připravovat i jiné druhy masa. Použití koření a dalších dochucujících přísad závisí na zvoleném receptu a na vlastní chuti. Před podáváním se balíček samozřejmě rozbalí.


Další pojmy slovníku:

  • Cukr hnědý

    Po technologickém zpracování cukrové řepy se krystalizací vytvoří surový hnědý cukr s vysokým obsahem sacharózy a tedy velmi sladivý. Mírně...

  • Pumelo

    Je to citrusový plod původem z Asie. Je ze všech citrusových plodů největší, jeho průměr je 15-25 cm a hmotnost dosahuje 1-2 kg. Jinak má pumelo...

  • Fondue

    Je to švýcarské tradiční jídlo, které se vařilo již v 18. století. Název je odvozen z francouzštiny, kde znamená "tavený" a jídlo fondue...

  • Kapary

    Kapary jsou velmi malá a uzavřená poupata tropického keře kapary. Mají ostře pikantní, nahořklou a nakyslou chuť. Používají se nakládaná a to...

  • Mandle

    Jsou to semena mandloně, středozemní dřeviny příbuzné broskvi. Plod je obalen zelenou slupkou, která se později sloupne. Jeden z nejoblíbenějších...

Recepty s "En Papillote":

  • Slaný závin se špenátem

    Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme mražený špenát, osolíme, opepříme a podusíme tak, aby se co nejvíce vydusila voda. pak ho...

  • Coleslaw salát

    Napřed nakrouháme zelíčko na jemno a totéž uděláme s mrkvičkou. Potom si nakrájíme na hodně malinké kousky cibulku a přidáváme postupně ongredience...

  • Pečený buček

    plátky hodně osolíme a opepříme posypeme kmínem a nakonec naplátky pokládáme česnek a cibulku na kroužky. nakonec jen podlijeme a dáme vrchní část...

  • Zapečené vepřové řízky s křenem

    Vepřové řízky odblaníme, na obvodech na několika místech nařízneme, naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme po obou stranách na...

  • Pangasius zapečený na zelenině

    Pórek, cibuli a mrkev očistíme. Pórek nakrájíme na prstýnky, cibuli nadrobno a osmahneme na másle. Mrkev nastrouháme na hrubé nudličky. Pekáček...



Nové příspěvky