Bezmasá dršťková polévka z hlívy ústřičné

Bezmasá dršťková polévka z hlívy ústřičné
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • asi 50 dkg čerstvých hub (nejvhodnější jsou holubinky, růžovky nebo hlíva ústřičná)
  • 2 kostky masoxu
  • 3 lžíce sádla
  • 3 až 4 lžíce hl. mouky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky sladké papriky
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • petrželová nať

Postup receptu

  1. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zaprášíme ji moukou a osmahneme do růžova
  2. Hrnec odstavíme z ohně a do horké jíšky vsypeme papriku, promícháme, vrátíme na plamen a ihned zalijeme studenou vodou a dobře prošleháme
  3. Vložíme kostky masoxu a nakrájené houby, osolíme, opepříme a vaříme, dokud houby nezměknou
  4. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, majoránku a podle chuti ještě osolíme a opepříme
  5. Při servírování polévku posypeme petrželovou natí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X