Jednoduchá a rychlá fazolová omáčka

Jednoduchá a rychlá fazolová omáčka
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg fazolí
  • 1 cibule
  • mouka na zaprášení
  • sůl
  • trocha mléka nebo smetany (asi 100 ml)
  • kopr
  • trochu octa nebo citronové šťávy

Postup receptu

  1. Fazole opereme a nakrájíme na šikmé kousky
  2. Do kastrolu si připravíme cibuli, kterou usmažíme a zasypeme moukou, a poté zalijeme vodou nebo vývarem, vložíme fazole, osolíme a dusíme do změknutí
  3. Potom zalijeme mlékem nebo smetanou
  4. Nakonec přidáme kopr a trochu octa
  5. Podáváme s bramborem nebo s těstovinami
Komentáře
  1. Z receptu není jasné, jestli fazole jako takové nebo fazolové lusky. Podle množství a krájení- asi lusky. Ale název je tedy nepřesný a zavádějící.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X