Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg fazolí
- 1 cibule
- mouka na zaprášení
- sůl
- trocha mléka nebo smetany (asi 100 ml)
- kopr
- trochu octa nebo citronové šťávy
Postup receptu
- Fazole opereme a nakrájíme na šikmé kousky
- Do kastrolu si připravíme cibuli, kterou usmažíme a zasypeme moukou, a poté zalijeme vodou nebo vývarem, vložíme fazole, osolíme a dusíme do změknutí
- Potom zalijeme mlékem nebo smetanou
- Nakonec přidáme kopr a trochu octa
- Podáváme s bramborem nebo s těstovinami
Z receptu není jasné, jestli fazole jako takové nebo fazolové lusky. Podle množství a krájení- asi lusky. Ale název je tedy nepřesný a zavádějící.
„určitě budu krájet jednotlivé fazolky na šikmo“.Hedviko kolik máte tříd?