Ingredience
- 1,5 l vody
- 30 g tuku
- 50 g mouky
- 1,5 l mléka
- 5 brambor
- 150 g fazolí
- 1 vejce natvrdo
- 50 g smetany
- sůl
- ocet
- pepř
- cukr
- masox
Postup receptu
- Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou a mlékem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, masox, pepř a vaříme
- Za chvíli přidáme fazolky a smetanu
- Do polévky nakrájíme natvrdo uvařené vejce, dochutíme octem, solí, nebo můžeme i osladit
Zkusila sem tenhle recept, vše je dobré jen mi máme rádi mrkvičku, tak jsme si jí tam přihodily i celer a je to stím mňamka.
souhlasím já ani jinak fazulovou polévku neznám bez kořenové zeleninky. Bez toho to musí být mdlé a bez zeleninové chuti.
Fazolka bez kořenové zeleniny neni prostě ono, to nemůže být ani dobré ta zelenina se tma musí vyvařit hned ta polívka má jinou a lepší chuť.
Mě tady v té polívce nesedí to vařené vejce na tvrdo já takhle fazolku nedělám jen ocet.
S kořenovou zeleninkou to neznám? Jne tam dávám mletou papriku a klobásku.
¨Bez kořenové zeleiny si to ani nedokáži představit:)
Nevidím v tom nějak extra rozdíl jestli zam je kořenová zelenina nebo ne:)Vy ano?
Já do fazolky zase oproti Vám nic nedávám jen tu fazolku a jišku a pak jen okyselíme jak máme rádi až na talíři každej zvláš´t.
Kořenová zelenina ničemu vůbec nevadí:)A v polévce už vůbec ne
Já si myslím kořenvoou zeleninu tam dát určitě tím se nic nezkazí panejo!
Zahuštuji ji mlékem a trochou muky a ot je lahůdka, nakonec ocet a je to
Někdo nerad kořenovou ve fazolové a nmy ji zbožňujeme a ještě osmahlou klobásku a je to výborné.