Luxusní fazolová polévka s bramborem a vejcem

Luxusní fazolová polévka s bramborem a vejcem
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1,5 l vody
  • 30 g tuku
  • 50 g mouky
  • 1,5 l mléka
  • 5 brambor
  • 150 g fazolí
  • 1 vejce natvrdo
  • 50 g smetany
  • sůl
  • ocet
  • pepř
  • cukr
  • masox

Postup receptu

  1. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou a mlékem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, masox, pepř a vaříme
  2. Za chvíli přidáme fazolky a smetanu
  3. Do polévky nakrájíme natvrdo uvařené vejce, dochutíme octem, solí, nebo můžeme i osladit
Komentáře
  1. Zkusila sem tenhle recept, vše je dobré jen mi máme rádi mrkvičku, tak jsme si jí tam přihodily i celer a je to stím mňamka.

  2. souhlasím já ani jinak fazulovou polévku neznám bez kořenové zeleninky. Bez toho to musí být mdlé a bez zeleninové chuti.

  3. Fazolka bez kořenové zeleniny neni prostě ono, to nemůže být ani dobré ta zelenina se tma musí vyvařit hned ta polívka má jinou a lepší chuť.

  4. Mě tady v té polívce nesedí to vařené vejce na tvrdo já takhle fazolku nedělám jen ocet.

  5. Já do fazolky zase oproti Vám nic nedávám jen tu fazolku a jišku a pak jen okyselíme jak máme rádi až na talíři každej zvláš´t.

  6. Někdo nerad kořenovou ve fazolové a nmy ji zbožňujeme a ještě osmahlou klobásku a je to výborné.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X