Nejlepší recept na vepřovou panenku s přelivem z jablek

Nejlepší recept na vepřovou panenku s přelivem z jablek
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg panenské vepřové pečeně
  • 4 lžíce oleje
  • 1 pórek
  • pepř
  • sůl
  • Přeliv:

  • 2 lžíce másla
  • 4 nakyslá jablka
  • špetka cukru
  • 1/4 hrnku vody
  • 1/2 hrnku šlehačky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce sójové omáčky

Postup receptu

  1. Maso pokrájíme na malé plátky, osolíme opepříme, potřeme polovinou oleje, proložíme na kolečka nakrájeným pórkem a necháme asi 2 hodiny v chladničce odležet
  2. Pak pórek z masa sejmeme, plátky prudce opečeme na oleji, po každé straně asi 2 minuty
  3. Na opečené filety vložíme pórek a dopékáme ještě 5-6 minut
  4. Současně připravíme jablečný přeliv na přelití
  5. Na talíři přelijeme jablečným přelivem
  6. Přeliv: Na másle opečeme oloupaná a na čtvrtky pokrájená jablka
  7. Přidáme cukr, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka
  8. Vmícháme smetanu a ještě krátce prohřejeme
  9. Nakonec dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou
  10. Podáváme s hranolky a maso na talíři přelijeme jablečným přelivem
  11. Můžeme přidat zeleninovou oblohu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X