Tisk

Fritovací olej

Jedná se o průmyslově vyráběný olej, který je vhodný pro použití ve fritovacím hrnci, neboli fritéze, ke smažení různých potravin. Fritovací olej by měl mít vyšší tepelnou odolnost a delší trvanlivost a v žádném případě by neměl mít nevhodnou příchuť a nežádoucí vůni. Podle těchto vlastností jej také vybíráme z mnoha značek, které jsou v současnosti na trhu. Nedoporučuje se druhy fritovacích olejů vzájemně míchat, protože každý má jiné vlastnosti. I ve fritéze dochází ke znečištění oleje fritovanými potravinami nebo jejich obaly a proto jej čistíme a podle potřeby vyměňujeme.


Další pojmy slovníku:

  • Brynza

    Brynza, slovensky bryndza, je měkký a solený ovčí sýr vyráběný z hrudkového ovčího sýra. Není specialitou jen Slovenska, vyrábí se i v jiných...

  • Cukr hnědý

    Po technologickém zpracování cukrové řepy se krystalizací vytvoří surový hnědý cukr s vysokým obsahem sacharózy a tedy velmi sladivý. Mírně...

  • Miňonky

    Miňonky nejsou jen známé malé oplatky s čokoládou. Jedná se o název pro ozdobené pečivo, který se u nás neujal a byl nahrazen jednodušším, i když...

  • Kaše

    Kaše je prastaré jídlo, jehož původ asi není možné vystopovat a dnes i těžko určíme, kolik druhů kaší se kdy vařilo. Dlouhou dobu byly základem...

  • Gorgonzola

    Nejznámější italský plísňový sýr gorgonzola je spolu s rokfórem a anglickým sýrem stiltonem jeden ze tří nejkvalitnějších plísňových sýrů. Při...



Nové příspěvky