Tisk

Fritovací olej

Jedná se o průmyslově vyráběný olej, který je vhodný pro použití ve fritovacím hrnci, neboli fritéze, ke smažení různých potravin. Fritovací olej by měl mít vyšší tepelnou odolnost a delší trvanlivost a v žádném případě by neměl mít nevhodnou příchuť a nežádoucí vůni. Podle těchto vlastností jej také vybíráme z mnoha značek, které jsou v současnosti na trhu. Nedoporučuje se druhy fritovacích olejů vzájemně míchat, protože každý má jiné vlastnosti. I ve fritéze dochází ke znečištění oleje fritovanými potravinami nebo jejich obaly a proto jej čistíme a podle potřeby vyměňujeme.


Další pojmy slovníku:

  • Pangasius

    Pangasius, někdy také zvaný jen pangas, se stal v poslední době oblíbenou rybou. Jedná se o rybu sladkovodní, pěstovanou v Asii uměle na rybích...

  • Cukr vanilkový

    Vanilkový cukr je náhražkou pravé vanilky. Jedná se o jemný cukr ochucený chemicky vyráběným ethylvanilinem, který svou chutí a vůní pravou vanilku...

  • Vegeta

    Vegeta je rozšířený dochucovací přípravek pro masitá, zeleninová i další jídla a pro polévky a omáčky. Obsahuje směs koření, sušené zeleniny i...

  • Lilek vejčitý

    Lilek, nazývaný také baklažán, pochází pravděpodobně z Indie. Plody této teplomilné rostliny mají různý tvar a jsou nejčastěji fialové barvy, i...

  • Cereálie

    Cereálie je souhrnný název používaný jednak pro obilniny jako takové, jednak pro druhy výrobků vyráběných z obilnin a používaných jako základ...



Nové příspěvky