Tisk

Fritovací olej

Jedná se o průmyslově vyráběný olej, který je vhodný pro použití ve fritovacím hrnci, neboli fritéze, ke smažení různých potravin. Fritovací olej by měl mít vyšší tepelnou odolnost a delší trvanlivost a v žádném případě by neměl mít nevhodnou příchuť a nežádoucí vůni. Podle těchto vlastností jej také vybíráme z mnoha značek, které jsou v současnosti na trhu. Nedoporučuje se druhy fritovacích olejů vzájemně míchat, protože každý má jiné vlastnosti. I ve fritéze dochází ke znečištění oleje fritovanými potravinami nebo jejich obaly a proto jej čistíme a podle potřeby vyměňujeme.


Další pojmy slovníku:

  • Grilování

    Grilování je tepelná úprava nezabaleného pokrmu, který se opéká na otevřeném roštu přímo nad sálajícím zdrojem tepla. Pro klasické grilování nad...

  • Parmazán

    Sýr, kterému se běžně říká parmazán se správně nazývá parmigiano reggiano a je nejušlechtilejší ze sýrů se zrnitou strukturou. Parmazán je sýr...

  • Slepice

    Prodávané slepice nepocházejí z chovů specializovaných na maso, ale většinou se vždy jedná o vyřazené nosnice. Jejich maso je tužší a proto je pro...

  • Flip

    Je to druh míchaného nápoje. První zmínka o něm je už z konce 17. století, kde se popisuje směs rumu, piva a cukru zahřívaná rozžhaveným železem,...

  • Muffin

    Jedná se o pečivo, původem z Anglie a Ameriky, pečené jako malý bochánek asi 8 cm v průměru. Na jeho pečení existují speciální formy nebo se může...



Nové příspěvky