Tisk článku

Grilovací koření

Český trh nabízí široký výběr různých druhů grilovacích koření a grilovacích přípravků. Poznat a vybrat si to kvalitní grilovací koření, je pro laika, či obyčejného zákazníka nadlidský problém a proto jsme opět tady s radou jak rozpoznat kvalitní grilovací koření. Máme zde pár základních rad a informací, jak by se měl zákazník v tomto nepřeberném množství orientovat.

Grilovací koření

Jak rozpoznat kvalitní grilovací koření?

Ne vždy bývá pravidlem, že dražší koření musí být za každou cenu kvalitnější. Většinou to tak ovšem je a to hned z několika důvodů. Kvalitní surovina se většinou nakupuje za vyšší nákupní cenu a tím v konečném výsledku bývá konečný produkt dražší, než jeho kolikrát umělá či extrahovaná kopie.
Kvalitní koření nemívá vysoký obsah soli
První záporným poznatkem při výběru grilovacího koření, je obsah soli v přípravku na grilování. Pokud je obsah soli v kořenícím přípravku na grilování větší, bývá grilované maso slané a suché. Není natolik provoněné, protože v něm na úkor soli chybí koření. Ideální kořenící přípravek ke grilování mívá mezi 20% - 40% soli. Kořenící přípravky s nižším podílem soli si můžete dosolit sami dle chuti v kuchyni, zato u grilovacího koření, kde je vyšší obsah soli musíte ostražitě dbát na dávkování a popřípadě potírku více rozředit.

Kvalitní koření nesmí obsahovat extrakty koření

Běžně se stává, že jsou v regálech obchodů, či na pultech prodejců sáčky s kořením v neprůsvitné fólii, což je docela i fakt, že se výrobce za své koření stydí a nebo něco před Vámi schovává. To co před Vámi vesměs schovává je grilovací koření neurčité barvy, chuti, a vůně. Je to dáno tím, že se více či méně skládá z extraktů koření, tedy pouze z výtažků a umělých napodobenin, které se kolikrát schovávají za kouzelná ,,éčka,, Pokud se ve výrobku nachází hodně éček a extraktů, tak u grilování neuspějete, protože se Vám na roštu grilu, či grilovací desce přiškvaří, přičemž se na grilovaném mase objeví i černá spálenina připomínající gumu.

Základ úspěchu při grilování

Základem pro úspěch při grilování, je mít kvalitní surovinu koření na grilování. Kvalitní grilovací koření krásně provoní grilované maso, či zeleninu a příjemně jej dochutí. Vhodné je maso před grilováním naložit v láku s kvalitním koření. Po samotném ugrilování masa, mašlovačkou lehce maso před podáváním potřeme potírkou s grilovacím kořením a můžeme servírovat.
Grilovací koření 50g za 35,- Kč nebo zadarmo při nákupu nad 200,- Kč
Doporučujeme Vám koupi kvalitního grilovacího koření od společnosti KOŘENÍ ROSSK s.r.o. , které splňuje vysoké nároky na kvalitu a čerstvost koření, se kterým při grilování zaručeně uspějete a grilování pro vás bude radost. Maso je nádherně provoněné a chutné, plné šťávy a to mnohdy ještě navíc bez přidaného glutamanu.

Zdroj: levnekoreni.cz





Příspěvky ke článku: Grilovací koření

Vložit nový příspěvek


Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...