Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- menší květák
- 500 g brokolice
- sůl
- 2 papriky
- malý ananas
- pórek.
Medová omáčka: 80 ml vývaru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 vinného octa
- 1 lžičku olivového oleje
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- 3 lžíce medu
- 1 lžíci griotky.
Postup receptu
- Nejdřív si připravíme medovou omáčku: Do kastrůlku nalijeme vývar, sojovou omáčku, ocet, olej a společně svaříme
- Pak omáčku zahustíme škrobem, který rozmícháme v malém množství vody
- Potom ji krátce povaříme, aby ještě trochu zhoustla
- nakonec dochutíme medem a griotkou
-
Květák a brokolici očistíme a rozebereme na růžičky
- Pak to povaříme krátce v osolené vodě, ale nesmí být uvařená přiliš do měkka
- Papriku omyjemea nakrájíme na větší kostky a to stejné uděláme s ananasem nakrájíme na větší kostky
- Zeleninu a ananas napichujeme střídavě na špejle
- Špízy grilujeme asi 10 minut
- Podáváme přelité medovou omáčkou
Je to velmi zajímavá kombinace medu a zeleniny a hned jsme to vyzkoušeli na grilu jakmile se oteplilo, tak jsme na ot vlítli a bylo to špičkové.
Jo jo, taky jsme byli všichni překvapení jak moc je to dobroučké:)