Nejlepší recepty na domácí burgery 5x jinak. Vyzkoušejte je všechny!

Hamburgery patří mezi oblíbené pokrmy, které jsou snadné na přípravu a navíc skvěle chutnají.

Proto jsme si pro vás připravili 5 luxusních receptů na domácí hamburgery, které budou vždy lepší než kupované polotovary!

Máme pro vás nejen tradiční variantu z hovězího masa, ale i z kuřecího či vepřového.

Pochutnáte si!

Burger s modrým sýrem, karamelizovanou cibulkou a rozmarýnem

Tak tohle je naprostá pecka! Na ten nejlepší hamburger už nemusíte chodit do restaurace. Zvládnete si ho totiž jednoduše připravit u vás doma. Tak pojďme na to!

Ingredience

  • 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 střední červené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžička soli
  • 700 g libového mletého hovězího masa
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 šálek rozdrobené Nivy
  • 4 hamburgerové housky
  • 8 listů hlávkového salátu

Postup

  • Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej.
  • Přidejte rozmarýn a opékejte asi 1 minutu, nebo dokud nebude křupavý.
  • Pomocí kleští vyjměte snítky z oleje a položte na papírovou utěrku.
  • Až vychladno natolik, že se s nimi bude dát manipulovat, vyjměte listy z větviček.
  • Přidejte cibuli a 1/4 lžičky soli na pánev a promíchejte.
  • Přikryjte a nechte nerušeně vařit 7 až 8 minut, dokud cibule nezačne měknout.
  • Sundejte poklici a pokračujte ve vaření, dokud cibule nezměkne a nezkaramelizuje, za občasného míchání dalších 7 až 8 minut.
  • Sundejte z plotny a vmíchejte lístky rozmarýnu.
  • Předehřejte troubu (s mřížkou uprostřed) na 200° Celsia.
  • Z hovězího vytvarujte 4 placičky o tloušťce asi 2 cm.
  • Posypte obě strany pepřem a zbývající 3/4 lžičky soli.
  • Rozpalte velkou pánev, nejlépe litinovou, na střední teplotě.
  • Přidejte placičky a smažte 5 až 6 minut, dokud nebudou mít spodní strany hezkou tmavě hnědou kůrku.
  • Placičky otočte a smažte dalších 5 až 6 minut, aby byly středně propečené.
  • Přeneste hamburgery do formy s okrajem.
  • Rovnoměrně rozdrobte modrý sýr na každý burger.
  • Pečte, dokud se sýr nerozpustí, 2 až 3 minuty.
  • Zároveň si zahřejte housky.
  • Sestavte si své hamburgery z housky, placiček, hlávkového salátu, karamelizované cibule a rozmarýnu.
Burger plněný mletým masem, Nivou a zeleninou.
www.delish.com

Domácí hovězí hamburger

Vyzkoušejte tento recept na nejlepší dokonale kořeněné a šťavnaté hamburgery. Navíc na ně potřebujete jen pár ingrediencí!

Ingredience

  • 700 g libového mletého hovězího masa
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 a 1/2 lžičky kořenící soli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 4 plátky sýra (volitelně)
  • 4 housky na hamburgery
  • volitelně: salát, rajče, cibule, okurky, kečup, hořčice, majonéza atd.

Postup

  • Předehřejte gril na 190 stupňů Celsia.
  • Do velké mísy přidejte hovězí maso.
  • Přidejte worcesterskou omáčkou, kořenící sůl, sušený česnek a pepř.
  • Pomocí rukou promíchejte ingredience, dokud se nespojí.
  • Masovou směs rozdělte na čtvrtiny.
  • Vezměte ¼ masové směsi a rukama ji roztlačte do tvaru hamburgerové placičky o tloušťce asi 2 cm.
  • Uprostřed placičky udělejte zářez, abyste při grilování zabránili vyboulení uprostřed hamburgeru.
  • Opakujte se zbývající masovou směsí a vytvořte 4 burgery.
  • Umístěte burgery na gril.
  • Grilujte 4-5 minut z jedné strany.
  • Otočte hamburgery a grilujte dalších 4–5 minut.
  • Pokud přidáváte sýr, položte plátek sýra na každou masovou placičku asi 1 minutu před sundáním burgerů z grilu, aby se sýr mohl rozpustit.
  • Maso podávejte na hamburgerových houskách s volitelným toppingem.
Burger plněný mletým hovězím masem a zeleninou.
www.thewholesomedish.com

Máme pro vás i lahodné recepty na placky z čočky. Vyzkoušejte vegetariánský burger nebo karbanátek!


Burger s trhaným vepřovým masem

Tento burger vám sice zabere více času než příprava klasického hamburgeru, ale výsledek je naprosto luxusní! Kombinaci skvěle ochuceného trhaného vepřového masa a červeného zelí si zamilujete!

Ingredience

  • 1,2 kg vepřové plece
  • 2 šálky kečupu
  • 1 střední cibule nakrájená nadrobno
  • 1/3 šálku jablečného octa
  • 1/4 šálku medu
  • 1/4 šálku rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička černého pepře
  • ¼ lžičky chilli prášku
  • ¼ lžičky sušeného česneku
  • ¼ lžičky kajenského pepře

Na červené zelí:

  • 1 malá hlávka červeného zelí, nastrouhaná
  • 4 velké nakrájené mrkve
  • 4 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/3 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku jablečného octa
  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1 lžíce medu

Na podávání:

  • opečené bulky na hamburgery
  • nakrájené papričky jalapeños
  • čerstvý koriandr

Postup

  • Na trhané vepřové smíchejte všechny ingredience kromě masa v pomalém hrnci a promíchejte lžící.
  • Přidejte vepřovou plec nakrájenou na 2 kusy a pomalý hrnec zakryjte.
  • Nastavte vaření na 8 hodin na minimum.
  • Po 8 hodinách pomocí 2 vidliček naporcujte vepřové maso a přendejte ho spolu se zbylou omáčkou do velké mísy.
  • Mezitím si připravte salát.
  • Smíchejte nakrájené zelí, mrkev a cibuli ve velké míse.
  • Vyšlehejte hořčici, česnek, olej, ocet, limetkovou šťávu a med.
  • Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Promíchejte se zeleninovou směsí a nechte 30 minut uležet.
  • Nyní si můžete sestavit burgery: Na spodní část hamburgerové bulky nandejte trhané vepřové maso, na něj zeleninou směs, ozdobte koriandrem a jalapeňos a zakryjte druhou polovinou bulky.
  • Užijte si to!
Burger plněný trhaným masem a zeleninou.
www.whatsgabycooking.com

Vyzkoušejte i našich dalších 6 vynikajících receptů s trhaným masem. Která varianta se stane vaším favoritem?

Grilovaný hamburger z kuřecího masa

Skvělý hamburger nemusí být jen ten z hovězího masa. Zkuste použít maso kuřecí a budete příjemně překvapeni!

INGREDIENCE

  • 300 g kuřecího masa, namletého nebo jemně sekaného
  • 50 g čerstvě namleté strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 jemně nasekaná cibule
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 4 bílé žemle posypané sezamovými semínky – nejlépe měkké, hodící se na burgry
  • 4 listy salátu
  • 4 plátky tvrdého sýru
  • rajčata nakrájená na plátky
  • kečup k podávání

POSTUP

  1. Kuřecí maso, strouhanku, vajíčko, cibuli, sůl a pepř dejte do mísy a dobře prohněťte.
  2. Vzniklou hmotu rozděltena čtyři díly a z každého vytvarujte placičku.
  3. Maso dávejte na rozpálený gril.
  4. Opečte hamburgery 3 až 4 minuty z každé strany.
  5. Žemle rozkrojte a naplňte je: dospod položte list salátu, pak rajčata, sýr, kuřecí hamburger, navrch cibuli a salát.
  6. Přikryjte houskou a můžete podávat s kečupem.
Burger plněný kuřecím masem, sýrem a zeleninou.
www.recipes.timesofindia.com

Mini hovězí burgery s červenou řepou

Tyto jednoduché a barevné mini hovězí burgery s červenou řepou máte připravené za pouhých pár minut! Jsou šťavnaté, plné chuti (a zeleniny!) a s klidem je můžete podávat i svým dětem.

Ingredience

  • ½ lžíce olivového oleje
  • 1 malá červená nebo bílá cibule nakrájená na drobno
  • 1 stroužek česneku, lisovaný
  • 500 g mletého libového hovězího masa
  • 1 malá syrová červená řepa, oloupaná a nastrouhaná najemno
  • 1 vejce, rozšlehané
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • worcesterská omáčka (volitelně)
  • sůl a černý pepř dle chuti

K servírování:

  • 14 mini burgerových housek
  • 1-2 avokáda nakrájená na plátky
  • 2 okurky nakrájené na plátky
  • rukola nebo hlávkový salát
  • 3 rajčata, nakrájená

Postup

  • Pečící plech lehce vymažte olivovým olejem.
  • Na pánev nalijte olej a na středním plameni opékejte cibuli do měkka, přidejte česnek a restujte další minutu.
  • Dejte stranou, aby zelenina vychladla.
  • Ve velké míse rozmačkejte hovězí mleté ​​maso vidličkou, aby se rozmělnilo.
  • Dobře promíchejte vychladlou cibuli s česnekem, červenou řepu, vejce, mletý kmín, mletý koriandr, worcestrovou omáčku, sůl a pepř.
  • Mokrýma rukama odeberte malou hrst směsi – o něco větší, než je velikost golfového míčku – a vytvarujte z ní míč.
  • Položte na vymazaný plech a vyrovnejte na tloušťku asi 2 cm.
  • Jakmile jsou všechny burgery vytvarované, pokapejte je trochou oleje, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na 30 minut ztuhnout.
  • Zahřejte troubu na 220 °C.
  • Sundejte z hamburgerů fólii a vložte plech do trouby na 10–15 minut, nebo dokud nejsou hamburgery propečené.
  • Podávejte v mini housce s avokádem, hlávkovým salátem a rajčaty – nebo jakoukoli kombinací, kterou sníte vy nebo vaše dítě!
  • Burgery si můžete samozřejmě i ogrilovat.
  • Grilujte je 3-4 minuty z každé strany, dokud nebudou propečené.
  • Dobrou chuť!
Malé burgery plněné plackou z hovězího masa a červené řepy a zeleninou.
www.mrsjoneskitchen.com

Opravdu kvalitní mleté maso si můžete připravit i doma. Jeho zpracování je jednoduché. Stačí mít opravdu spolehlivý mlýnek na maso. Zajímá vás, jak v naší recenzi dopadly uživatelsky přívětivé elektrické masožerky?

Domácí hamburger můžeme připravit z nejrůznějších surovin.

Mezi ty nejčastější základní suroviny patří hovězí , drůbeží či vepřové maso.

Lze však využít i rybí maso, vnitřnosti, uzeniny či zeleninu.

A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X